tisdag 27 november 2012

Mys med hund och katt


Idag sov jag ända till klockan halv åtta.

Jag hörde tassande ljud när jag vaknade. När jag tittade ned mot golvet stod min katt där och tittade upp på mig. Hon ville ha mat. Bakom henne stod min lilla hund Mimmi och tittade upp på mig.

Jag log.

En så underbar start på en dag, att se in i två par djurögon!

Sedan var det grått och mulet och duggregn hela dagen. Svårt att hålla ögonen öppna.

På eftermiddagen var jag med Mimmi på Rehab. Nu har hon bara tre gånger kvar totalt, sedan ska hon vara tillräckligt återställd efter operationen. Jag blir glad av att se hur Mimmi blir allt starkare i sitt högra bakben. Mimmi själv älskar att vara på Rehab. Far runt som en stolle där om hon får en chans. Skrattar och skuttar.

När vi kommit  hem från Rehab, satte jag mig i soffan med Mimmi för att vila. Mimmi la sig och slappnade av. Då hoppade min katt upp i knät på mig. Sedan ... ja, ni ser själva på bilden vad som hände. Det här var allra första gången som jag kunde sitta mer än en halvtimma med min katt på ena sidan om mig och min lilla hund på andra sidan. De sov och snusade och min katt snarkade som hon brukar.

Jag kände så stark lycka och kärlek.

Djur är underbara vänner. Inte kräver de mycket av mig. De finns där. Tar det mesta med ro. Gillar att leka och busa. Och att bli kliade och smekta av människohänder. Får mig att skratta och må gott.

6 kommentarer:

 1. Det är just en sak jag har "grubblat över" - om det finns både hund och katt och båda vill sitta i knä samtidigt, hur ska detta gå? Men tydligen går det med. Jag blir glad av bilden och historien. Kram C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade också mycket på hur det skulle fungera med en hund i vår familj där vår katt varit "herre på täppan" i cirka tio år.

   Den här stunden kändes nästan helig för mig. Jag ville inte röra mig. Bara satt där och njöt av stunden. Underbart! :)

   Kram!

   Radera
 2. Till Maskroskvinnan
  Bättringsvägen Nr 1
  55630 SJÖNKÖPING

  Mysig avkoppling
  alla goda ting är tre
  mänska, hund och katt.

  Gott att se hur bra ni har det.
  Kramhälsning från Kalle


  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är verkligen sann avkoppling, Kalle, att få sitta mellan två djur och höra dem snusa i sömnen. Se hur trygga de är och hur gott de mår. :)

   Ha en fin helg, Kalle!

   Kram!

   Radera
 3. Jo då hund o katt går ihop, det vet jag med ;) De kämpar för din kärlek och de får den. De är goa djuren. Fast min katt skriker efter mat varje morgon, innan jag vaknar. Då känns det tungt.
  Kram från Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min katt skriker också efter mat på morgonen om inte vi går upp tillräckligt tidigt enligt henne. ;) Ibland så smäller hon i garderobsdörrarna också, för att få oss att gå upp.

   I övrigt så är det alldeles fantastiskt underbart att kunna ha djur i sitt hem, tycker jag. :)

   Kram
   Anna-Karin

   Radera