tisdag 16 april 2013

Möten

Möten - vad är ett möte? För mig är ett möte när jag är närvarande, nyfiken och öppen tillsammans med en annan människa som också är så i den stunden.

Möten kan vara med människor jag älskar och känner sedan länge.

Möten kan också vara oväntade möten där det strålar till mellan oss från båda håll. Ett möte i igenkänning, själsgemenskap och människokärlek.

Ett möte kan hända i de mest oväntade stunder. Ibland är det de mötena som kanske gör att jag förändrar något i mitt liv, får en ny insikt eller blir ett möte som jag minns mycket starkt.

Möten sker för mig också i cyberrymden.

Att ha ett öppet hjärta tror jag är nödvändigt för att möta en annan människa på riktigt.

Jag älskar människomöten med ömsesidigt öppna hjärtan.
Inspiration till den här texten som jag skrivit fick jag genom en vacker bild som jag hittade hos en hjärtegod vän som jag mött i cyberrymden genom FB, Margaretha Zandrén-Wigren.

Margaretha Zandrén-Wigren, är bland annat författare till Trösteboken, en bok för den som är drabbad av självmord. 

Margaretha har också startat en grupp i FB som heter Tröstegruppen för alla de människor som söker tröst i sin sorg. Det är en underbar grupp där människor stöttar varandra med ord och värme, empati och delar med sig till varandra. 

Dessutom jobbar Margaretha som sorgbearbetare. Hon har, precis som jag, erfarenhet av nära anhörig som tagit sitt liv och jag är mycket tacksam att ha mött henne tack vare cyberrymden. 

4 kommentarer:

 1. Tack min fina vän som jag uppskattar av hela mitt hjärta och jag känner mig stolt och glad att du skriver om vår bok o grupp. KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Margaretha, du vet att jag sätter stort värde på att få vara din vän. <3

   Kram och allt gott!

   Radera
 2. Vad vackert du skriver om möten. Jag håller med om varje ord. Precis så är det. Du och jag är också cyperrymdskompisar. Just nu lyssnar jag på Gyllene Tider.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Bosse! :) Ja, du och jag är cyberrymdskompisar och har flera olika gemensamma nämnare, märkligt hur det kan bli här i cyberrymden.

   Tack för att du är min vän!

   Gyllene Tider, wow! Halmstad! :)

   Kram!

   Radera