torsdag 4 juli 2013

Jag och Aftonbladets Viktklubb

Igår kväll kände jag mig särskilt stolt över mig själv. Efter den stora hjärtutredning som man gjorde på mig under det senaste året (som lyckligtsvis nog visade att mitt hjärta var friskt), bestämde jag mig för att träna och få bort de ohälsosamma kilon som samlat sig på mig under en mycket stressig och långvarig period i mitt liv.

Till saken hör att jag aldrig har bantat eller hållit någon diet i hela mitt liv någonsin ... Jag har inte behövt det. Varit lyckligt lottad med en hög ämnesomsättning, helt enkelt.

Jag gick med i Aftonbladets Viktklubb och för loggbok där sedan ett par veckor tillbaka. Det visade sig att jag ätit alldeles för SMÅ mängder mat och också inte alltid det som kroppen behöver.

Den direkta effekten av att jag balanserat min kost och också rör på mig regelbundet, har blivit att jag känner mig piggare, har mer energi jämt fördelad över dagen och också mera ork. Panikattackerna blir också svagare när jag motionerar. Jag ser motionen som min anti-depressiva biverkningsfria medicin när jag ger mig ut och promenerar.

Nu börjar resultaten visa sig både på vågen och kring min midja. Jag är på väg mot hälsosam vikt och mått igen, så som jag hade det förut. Det som är mitt mål med den förändring jag nu gör i mitt liv. Allt för att undvika hjärt- kärlsjukdom och andra besvär som övervikt kan leda till.

2 kommentarer:

 1. Då blir det att rätta matsäcken efter munnen i fortsättningen.
  Ack alla dessa tjatiga och tröttsamma tidningar var enda dag:

  En veckotidning
  nog skulle den väl räcka
  lugnt hela veckan.

  Allt gott till dig Anna-Karin. Kalle från gamla svältabacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det har ju visat sig att jag faktiskt har ätit för lite i stället för för mycket. Jag jobbar på för att hitta balansen för just mig. Att stoppa i mig så många nyttigheter som jag kan och att röra på mig mycket i vardagen. Promenader. Det ger resultat. Jag är förvånad och glad nu när jag ser hur min hälsa är på väg åt rätt håll. :)

   Kram och allt gott!

   Radera