torsdag 5 december 2013

Sluta strida

Det sägs att
vissa hårdnar
i striden.

Att andra mjuknar.

Om jag slutar strida då?

Hur blir jag då?

 

(Anna-Karin)

6 kommentarer:

 1. Jag bara älskar livet som det formar mig och jag tror att jag har lite rundare hörn än förr *ler* Vill inte vara utan känslor, vill formas och vill bli visare och ödmjukare hela tiden. Så hemskt att vara en levande staty utan känslor som helt maniskt går framåt och kör över allt och alla /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så hemskt att vara utan känslor, att bli som en robot. Även om känslor kan göra så grymt ont ibland, så har jag hellre dem än att inte ha några känslor alls.

   Kram och allt gott!

   Radera
 2. Hur är du nu? Mjuk eller hård? Kram C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror aldrig att jag varit hård i bemärkelsen bitter eller hatisk eller iskall i hela mitt liv. Jag är en starksköring och känner mig ofta hudlös. Med extremt hög EQ, det har jag papper på från min psykolog. ;) :)

   Hur är det med dig själv, Cathrin? :)

   Jag tänker att när man slutar att "strida" och kämpa, så accepterar man och försonas man med det som är. Det ger ett lugn inifrån oavsett vad. Jag övar mig i den stora konsten.

   Kram

   Radera
 3. Vad är det du känner att du måste fortsätta att kämpa med och strida för? Jag hör väl också till de där "överkänsliga", jag har väl dragit mig undan mycket av världen just för att slippa kämpa så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kämpat så länge och så mycket för att bli så frisk som möjligt igen efter att jag gick in i väggen, Cathrin. Det är det som jag känner att jag släpper på nu.

   Så klart att jag fortsätter att ta hand om mig och använda mig av allt jag lärt mig på den här resan som är positivt för just mig.

   Men jag känner att jag är nöjd att vara där jag är idag, att jag har blivit så stark som jag är igen.

   Nu vill jag njuta av livet, leva i lugn och ro med tid för eftertanke. Göra det jag har lust att göra. Inga tvång eller måsten. Söka glädjen och det som ger mig njutning i livet så ofta som möjligt.

   Varm kram

   Radera