tisdag 22 april 2014

Förändring och växtkraft

Foto: Isabelle Mattsson

Min födelsedag blev en härlig dag med sol och skratt och blommor och god mat och gemenskap med människor som jag älskar. Vilken kontrast mot min födelsedag för fem år sedan när jag satt på en nära anhörigs begravning. Det var tungt.

Livet är en snirklig och snårig bana. Ibland trillar man ner i en grop. Tilltufsad kravlar man sig upp igen på något märkligt sätt för det allra mesta. Hur lång tid det tar att ta sig ur gropen kan man inte veta. 

Livet är förändring och vi utvecklas genom det vi upplever som människor. Det händer så mycket inuti en människa varje natt att man faktiskt aldrig är densamma idag som den man var igår när man gick och la sig. Det är fantastiskt, tycker jag.

Varje dag en möjlighet att växa som människa.

Växtkraft. Så som vi så påtagligt kan se därute i naturen just nu.

"Det är inte förändringen vi ska känna oss rädda för", läste jag någonstans häromdagen. "Det är stagnationen vi ska känna rädsla för". #Blogg100 - Dag 54

14 kommentarer:

 1. Önskar dig en fin dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma till dig, Eva! :)

   Kram

   Radera
 2. Vilket fint kort !
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ninis! :)

   Det är min äldsta dotter som har tagit kortet på mig och min lilla dvärgpudel i vitsippsskogen på min födelsedag.

   En skön kväll önskar jag dig.

   Allt gott!

   Radera
 3. så rätt fina du; all förändring har något gott med sig i slutändan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Birgitta. Jämfört med stagnation så föredrar i alla fall jag förändring. Så tråkigt livet skulle vara annars. :)

   Kram

   Radera
 4. ((Kram)) och god fortsättning på ditt nya år Anna-Karin.
  Jag ser att levnadskonstnären redan har fullt upp ;)
  Så bra du alltid blir på foto. Man kapitulerar.
  Och tackar det föränderliga livet.
  Själv har jag återkommit till Tallebacken efter lite påskfirande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle, nu blev jag verkligen glad att där kom en kommentar från dig. Jag har undrat var i hela friden du har hållit hus. ;) :)

   Tack så jättemycket för de vackra blommorna du skickat till mig. Jag blev så överraskad när jag fick dem från blomsterbudet och jag har njutit av dem verkligen. Tack för korten och brevet du skickat till mig också. Jag vet inte vad jag ska hitta på att ge dig tillbaka. Fast jag ger ju ut mycket av mig själv här i min blogg. Ibland är där inte så mycket mera kvar att ge ut av mig själv. Idag är jag trött. Kan det vara det där extra året jag fått nu, Kalle, tror du? Eller är det allt firandet? ;) :) (Jag hoppas på det sistnämnda) ;) :)

   Hoppas att du har haft en riktigt härlig påsk, Kalle. Och att det känns gott att vara hemma i Tallebacken för dig nu igen. :)

   Kram

   Radera
 5. Så fin bild av dig och Mimmi + vitsippor. Ni utstrålar värme och stor glädje. Grattis i efterkskott/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Spanaren! :) Det är min äldsta dotter som har tagit den fina bilden på mig och Mimmi i vitsippsskogen på min födelsedag. :)

   Kram

   Radera
 6. Nu får jag låna dina egna ord och skriva Tack Anna-Karin för
  dina uppmuntrande och trevliga kommentarer och för allt fint
  du ger ut av dig själv här på din blogg varenda levandes dag.

  Vad tyckte du om den lille skrynklige pappersgubben? Nu kan
  han tom prata också;) Ja, jag är också trött, mer än vanligt.
  ((Kram)) Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle, för att du kikar in och läser och kommenterar här i min blogg. :)

   Kram

   Radera
 7. Grattis på födelsedagen i efterskott. Vilken fin bild på dig och hunden, du ser så glad och snäll ut. Härligt att du fick en sån fin och njutningsfull födelsedag och du har ju hela livet framför dig. Så sant och bra skrivet. Tur att man fått en styrka som tar en upp ur gropen än om det ibland tar tid

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin! :)

   Min äldsta dotter som har tagit bilden på mig och Mimmi tyckte att jag såg naturlig ut på bilden. Så, ja, då är det väl så här som jag ser ut då. :)

   Den där styrkan som gör att man tar sig upp ur livets gropar inser man oftast inte förrän efteråt att man faktiskt har. Det handlar mycket om att hålla ut genom det som känns övermäktigt, tror jag. Acceptera och hålla ut. Ta hand om sig och göra något man mår bra av varje dag. Skratta när man kan göra det.

   Kram

   Radera