söndag 9 november 2014

Sisterhood of the World Bloggers Award


Min vän Margareta som jag lärt känna genom skrivandet i cyberrymden har nominerat min blogg till Sisterhood of the World Bloggers Award. Tack så mycket, Margareta, jag känner mig glad att du tänkte på mig och min blogg.

Margareta bloggar med bloggen Beskrivarblogg. Hon skriver naket och vackert om livet och är en skicklig berättare med ett eget språk tycker jag.

När man blivit nominerad som jag nu blivit av Margareta, finns det några saker som jag ska göra:

Vad man gör när man blivit nominerad:

1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och ställ 10 frågor till dem

Här är de tio frågorna och mina svar på dem:

1. När läser du?

Jag läser varje dag. Nästan alltid innan jag ska somna. Och flera gånger under dagen i olika sammanhang.


2 Hur läser du?

Jag läser nyfiket och intresserat för det allra mesta. Så klart beroende på vad det är som jag läser. Vilken text det handlar om.


3. Varför läser du?

För att lära mig nya saker. Därför att jag har ett behov av att läsa. Att läsa är avkopplande för mig. Jag läser också för att bli berörd som människa och för att ibland känna mig mindre ensam.


4. Bok-ord som du bär med dig?

Jag bär ofta med mig bok-ord. Det har jag gjort så länge jag kunnat läsa och redan när jag var liten flicka och andra läste för mig. Vilka/vilket växlar. Ibland känner jag att det är bok-orden som bär mig i stället för tvärtom. Just nu bär jag på bok-orden "Något bättre är redan på väg." som jag läste i en bok av Maria Scherer häromkvällen. Fast egentligen tror jag att det är de bok-orden som bär mig just nu.5. Läser du e-böcker?

Nej.


6. Vad betyder bibliotek för dig?

Jag har varit förälskad i bibliotek så länge som jag kan minnas. Där har funnits rikedomar att ösa ur genom hela mitt läsande liv. Bibliotek är kunskap, spår av människoliv, fantasi, glädje, känslor, kärlek, ja, där finns allt som finns i livet självt. Om man vill ta emot det. Bibliotek är kultur. Demokrati. Jag vill att det ska finnas bra bibliotek gratis och lättillgängligt för alla människor. Bibliotek är som en sorts andra hem för mig. Fulla av mina vänner böckerna. Jag tycker om doften i ett bibliotek. Lugnet. Böckerna som är så många att jag vet att de aldrig kommer att ta slut så länge jag lever.


7. När skrattade du högt senast vid läsning?

När jag läste boken "Kattguld" av Staffan Heimerson och Anna-Lena Brundin. Det är en bok med kåseriliknande texter som handlar om katter. 


8. När grät du (vid läsning)?

Till exempel när jag läste Jonas Gardells bok "Jenny".9. Rekommendera en bok som du tror att jag inte läst.

"Eftertankar" av Patricia Tudor Sandahl. Det är ett exempel på en bok som jag tycker mycket om att läsa innan jag ska somna. Korta små texter med stort innehåll i.


10. Vad läser du  just nu?

Just nu läser jag Alice Munroes bok "För mycket lycka". Samtidigt läser jag Mark Lewengoods bok "Hjärtat får inga rynkor", en bok som jag kan läsa om gång på gång. På mitt sängbord ligger boken "Du är inte ensam" av Maria Scherer.Nu nominerar jag följande av mina bloggvänner:

Cathrin

Spanaren

Öppen Ridå


Tack för allt ni delar med er av genom ert bloggande och för att ni följer mitt skrivande i min blogg.


Om ni vill och har lust är ni välkomna att dela blogglänkar och att svara på samma frågor som jag själv svarat på här i Sisterhood of the World Bloggers Award.


20 kommentarer:

 1. Nämen vad har du nu hittat på *ler*
  Så klart att jag tackar för detta fina hedersuppdrag *tack min vän*
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade utmaningen, Spanaren. :)

   Det var länge sedan det for omkring awarder i bloggvärlden nu, tycker jag. Fast plötsligt var där en nu igen. :)

   Kram

   Radera
 2. Tack snälla du för awarden. Som du vet så gillar jag din blogg till tusen men jag har ett problem och det är mitt synfel och nackskada som gjort att jag har svårt att läsa böcker. Jag tittar på film istället och ofta filmatiserade böcker men det blir ju inte detsamma. Jag är numera beroende av bild. Jag har läst några böcker men det har tagit flera månader att komma igenom en bok.

  Jag vet därför inte hur jag skall kunna svara på frågorna. Tusen tack ändå fina du.

  Stor kram
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du precis som jag har problem med nacken, goa Malin, och därför också svårt för att läsa böcker. Att se på film är precis lika värdefullt och härligt som att läsa böcker, tycker jag. Det handlar om att uppleva, att se eller läsa berättelser. Har du något bra filmtips? Vilken sorts filmer tycker du om att titta på? Jag själv gillar drama, romantiska komedier, dokumentärer allra mest.

   Att få awarden här är absolut inget krav på att man ska svara på frågorna. Man gör som man har lust och kraft att göra. Jag kände att jag ville uppmärksamma ditt bloggande. :)

   När det gäller böckerna som jag själv läser är de numera böcker med noveller och korta fristående texter. Jag kan ställa en bok på ett särskilt bokstöd så kan jag läsa lättare och belasta nacken mindre. Långa romaner läser jag inte så ofta längre. Det saknar jag. Fast kanske gör jag det en dag igen. Jag har verkligen varit en bokslukare innan jag fick problem med min nacke och sedan utmattningen. :)

   Stor kram

   Radera
 3. Grattis till skrivarpriset Anna-Karin. Jag håller redan på med
  en slags medalj till dig. IRL Inga rundhänta löften ;)

  Minns du äpplena jag lova att skicka dig. Tyvärr har ägaren
  avlidit och hennes hus och odling sålts till någon okänd.
  Synd, det var frukter från kunskapens träd, kunskapen att
  kunna ympa. Tror de fortfarande får heta ”Anna-Karin”.

  Vad fint du skriver om biblioteken, så sant vart enda ord.
  Nu sover pelargonerna skönhetssömn ;) ((Kram))…Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, Kalle, en medalj? :) Vad ska jag då ge till dig? Du skulle ha tapperhetsmedalj för att du följer mitt bloggande så som du gör, tycker jag. :)

   Det var trist att höra om äpplena. Fast så där blir det i livet ibland.

   Fint att du ger pelargonerna skönhetssömn nu. I februari är det dags att plocka fram dem igen. Och så ska man komma ihåg att vattna dem lite en gång i månaden under vilan. Det händer att jag glömmer det. ;) :)

   Kram

   Radera
 4. ´Grattis till priset, du förtjänar det verkligen. Konstigt, jag tänkte på det häromdagen - det här med bloggpriser. Jag tackar allra ödmjukast för att du nominerat mig. Så himla rart. Frågorna är intressanta men jag erkänner - jag är för slapp för att orka svara osv. Sorry. Stor kram till fina dig. kram C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cathrin. :) De här awarderna i bloggvärlden far omkring ibland. Det är ett sätt att uppmärksamma bloggare man gillar.

   Det är helt OK och ibland till och med riktigt bra att vara för slapp för att svara. :)

   Stor kram

   Radera
 5. Ps, Jag skulle gärna vilja dela detta på FB men jag vet inte hur jag gör för att publicera bilder där? /c

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar det för dig om du gör så här:

   Högerklicka på bilden.
   Välj "spara som".
   Spara bilden där du vill ha den på din dator, i "bilder".

   Sedan ska du kunna hämta upp bilden hos dig.

   Hoppas att du får det att funka, Cathrin.

   Stor kram

   Radera
 6. Ps Catrin ... kopiera av bilden och spara ned den och sedan så lägger du in bilden som vanligt i FB

  SvaraRadera
 7. Grattis till nomineringen. Nu blev jag nyfiken på din blogg och kommer att läsa lite bakåt här. Det jag redan har läst gillar jag.
  Måndagskramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Badtant! :) Välkommen hit, roligt att du gillar att läsa runt här. Du är välkommen när helst du vill. Min blogg är öppen dygnet runt. :)

   Kram

   Radera
 8. Spanaren: Tack för tipset men det lyckades inte alls för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att Spanaren har gett dig samma tips som jag hade tänkt skriva till dig. Så trist att det inte funkar för dig. Kanske funkar det en annan gång, ibland är det ju så med Internet.

   Kram

   Radera
 9. Cathrin: Men undra varför?!?! Hade jag ditt namn så skulle jag ha testat med bilden och ...
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Spanaren, för att du har försökt hjälpa Cathrin. Det är en av alla de underbara sakerna man får uppleva i cyberrymden, tycker jag. Hjälpsamheten mellan människor.

   Kram

   Radera
 10. Tack för ditt fina förstående svar som gladde mig. Det kändes inte bra att inte kunna ta frågorna och awarden till min blogg så jag länkar till detta inlägg istället. Jag gillar samma filmer som dig men även thriller. Ibland har jag filmtips i bloggen så du kan gå in under kategorier "film och teater" på min högra menyrad långt ner och titta. Nu har jag sett två lite smalare filmer som var som att läsa böcker, suveränt bra berättade. En kommer in i kväll 18.00 och här får du en länk till en jag skrev om i fredags

  http://wiper.bloggplatsen.se/2014/11/14/10924967-like-water-for-chocolate/

  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du länkat, Malin! :)

   Kram

   Radera
  2. Och tack för länkarna och det du berättar om filmerna, så klart också. :)

   Kram

   Radera