onsdag 17 december 2014

Recensionsexemplar "Omfamna livet" till Bibliotekstjänst


Idag skickar jag iväg ett brev med två böcker av "Omfamna livet" som recensionsexemplar till Bibliotekstjänst, BTJ.

Som jag förstått det, kan det ta upp till ett år innan man får en recension därifrån. OM man nu får någon recension överhuvudtaget.

Jag gör som jag brukar göra ofta; jag försöker. Det skulle vara roligt att få en recension därifrån. Allra helst om den var positiv så klart. Fast också en recension med konstruktiv, negativ kritik därifrån skulle jag bli glad för.

Det mest viktiga för mig just nu är att jag lär mig processen kring att skriva och ge ut en bok.

Ett steg i taget.

8 kommentarer:

 1. Det är bra att du försöker och jag håller tummarna för dig. Du har verkligen varit kreativ och framåt. Beundrar dig

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin! :)

   Att skriva och sammanställa den här boken har bland annat varit en vila för mig från annat som känts tungt i mitt liv. Boken är ett långtidsprojekt för mig, jag har många tankar kring den. Får se vilka jag vill och klarar av att förverkliga.

   Det känns roligt att jag fått iväg recensionsexemplaren nu. Spännande att följa en boks resa tycker jag! :)

   Kram

   Radera
 2. Hej författaren! Jag vet inte om du sett min kommentar 8 dec
  på din fråga där. Visst får du använda min ”recension” till vad
  du vill. På hedersord.
  Säkert kommer din bok att bli godkänd i Lund.
  Lycka till ((Kram)) Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Kalle, det där måste vara den kommentaren som jag tänkte på förut idag. Jag vet att du skrev något om att jag lärt dig saker och att jag inte svarat på det. Jag kom på det förut idag. Ska se om jag hittar den kommentaren då, jag blir glad av att svara på kommentarerna jag får här i min blogg. :)

   Vi får se vad BTJ säger om min bok, OM de nu säger något. Nu är böckerna skickade dit i alla fall. Och samtidigt skickade jag den extra boken till dig som du beställt.

   Tack och kram!

   Radera
 3. Spännande. Jag tror att de är tvungna att ge ett omdöme om alla böcker som inkommer (därför det tar sådan tid). Men det är inte lätt som debutant på eget förlag och din bok är ju lite svår att klassificera - varken roman eller novellsamling eller diktsamling. Dock är den väldigt välskriven och många kan nog känna hopp av dina texter som t ex "Släppa kontrollen". Det är en bok som man kan hoppa lite i och läsa det stycke som känns bäst för stunden. kram C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande, Cathrin. Och roligt. Nu är böckerna på väg till BTJ i Lund i alla fall. :)

   På blanketten från BTJ står det att de inte kan tala om ifall man får en recension eller inte. Så då tolkar jag det som att det är inte säkert att man får en recension. Men jag vill försöka i alla fall. :)

   Jag småfnissar lite när du skriver att min bok är lite svår att klassificera, ha, ha.. den är PRECIS som jag själv då; svår att klassificera, som min blogg, en salig blandning av allt mellan himmel och jord. ;) :)) :)

   Själv tänker jag mig mina texter i boken som texter liknande dem i böcker av t ex Maria Scherer eller Patricia Tudor-Sandahl. Deras böcker har hjälpt och stöttat mig många gånger i mitt liv. Kanske att min bok skulle passa under filosofi? Jag har ingen aning. Det där får eventuella bibliotek ta hand om när och om den dagen kommer. :)

   Tack för de fina orden till mig om Omfamna livet! Får jag lov att citera dem i min "Bokbutik" här i bloggen, Cathrin? Jag samlar ihop ord från läsare där. Främst för att jag själv tycker att det är så roligt att läsa hur läsarna till Omfamna livet uppfattar det jag skrivit. :)

   Varm kram

   Radera
 4. Så klart du får använda allt bra jag skriver om din bok. Jag rekommenderar den varmt till alla som funderar över livets nyanser. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Cathrin! :)

   God Jul!

   Kram
   Anna-Karin

   Radera