onsdag 14 januari 2015

Vad hände med min bok "Omfamna livet"?


Ungefär en månad före jul gav jag ut mitt livs första bok; "Omfamna livet".

Vad har hänt sedan dess? En kort sammanfattning: Jag har sålt betydligt fler böcker än jag drömde om att göra innan jul. Cirka en bok per dag och det är mycket för mig. De allra flesta böckerna har jag sålt genom sociala medier.

Jag har fått massor av fin respons tillbaka från läsare. Det har gjort mig så glad ända in i hjärteroten och också lätt omtumlad. Det peppar mig att fortsätta att skriva. 

För ett år sedan funderade jag på att ge upp det företag jag startade för fyra år sedan, Skrivklådan, eftersom det var så tuff konkurrens om jobben som frilansjournalist. Sedan kom jag på idén att prova
att förverkliga en av mina livsdrömmar, att ge ut en egen bok.

Jag tänjde på mina gränser och lyckades sammanställa min första egna bok. Skrivklådan lever därmed vidare. Jag har sysselsättning till 25 % och kan planera mitt arbete relativt fritt efter den ork och kraft som jag har. Sysselsättningen ger mig glädje och meningsfullhet i mitt liv. Jag drömmer om att kunna skriva så länge jag lever och jag önskar att jag ska leva länge, länge.

Min lista över olika bokidéer är lång. Jag funderar till och från över vilken bok jag ska skriva efter "Omfamna livet".

Jag samlar de fina orden om boken "Omfamna livet" i min blogg under fliken "Bokbutik", Röster från läsare. http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.se/p/bokbutik.html

Igår fick jag veta genom FB att min bok "Omfamna livet" nu finns hos vår nya socialförsäkringsminister, Annika Strandhäll, på Socialdepartementet. Hon skrev till mig att hon har läst den och tackar mig för den. Jag blev så överraskad, hade ingen aning om att hon skaffat sig den. Det fick mig att känna mig mycket stolt och överväldigad. Min bok inne i maktens korridorer. Märkliga ting kan hända när man vågar följa sina drömmar, tydligen.

Just nu ligger jag lågt med marknadsföringen av min bok på grund av personliga skäl. Så småningom ska jag jobba mer aktivt med den.

Boken "Omfamna livet" är skriven med tanken att den ska hålla länge. Därför känner jag ingen brådska. Texterna tar upp frågor som människor skrivit och funderat över i alla tider. Kärleken, döden, åldrandet, födelsen, naturen. Svek, tillit, hopp och längtan. Och så mycket mera.

Stort tack till dig som köpt och läst boken jag skrivit!


#omfamna livet

8 kommentarer:

 1. Härligt att du fått sån fin respons från läsarna. Jag skulle ha köpt din bok nu efter julen men jag kommer förmodligen att få en hög tandläkarräkning så jag får vänta ett tag. Ämnena du tar upp i boken intresserar mig också. Det är beundransvärt att skriva en bok för det tar tid och är inte lätt.

  Ha en skön kväll
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att ta in för mig, all den fina responsen som jag fått på boken så här långt. :)

   Det är en tunn liten bok med fristående texter. En roman skulle jag inte orkat med att skriva i nuläget.

   Du är välkommen att beställa när det känns rätt för dig, Malin, det vet du.

   Varm kram

   Radera
 2. Om du visste vad jag blir glad när du berättar detta. Så himla roligt att när man har skrivit en bok som andra vill köpa. Till och med på socialdepartementet så finns din bok *stort* Behöver renskriva min bok "Min andliga stig" en bok som handlar om mig själv och mina tankar. Sen så ska man ha råd att ge ut sin bok också och det är alltid där som skon klämmer. 1-10 böcker är väl kanske inte så dyrt men om jag vill nå många med min bok det är då det börjar kosta kulor. Varmt grattis fina vän till din fina försäljning/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, goa Spanaren, jag känner hur du gläds med mig och det är en så vacker egenskap i en människa, tycker jag. :)

   Ja, tänk att min bok finns på Socialdepartementet nu, ha, ha.. inte hade jag i mina vildaste drömmar kunnat tro det för bara ett halvår sedan. :) Ibland är verkligheten underbarare än dikten.

   Det dyker upp många möjligheter för min bok nu. Jag önskar att jag hade mer kraft än jag har. Jag får ta små steg och njuta av stegen jag tar under tiden, tänker jag.

   Jag hade sparat pengar som jag använde för att trycka boken. Nu sparar jag till nästa bok jag vill skriva. :) Jag har gjort boken genom Solentro. Det innebär att man kan trycka upp små antal av boken åt gången och då behöver det inte bli så stora summor varje gång man beställer. Fast vinsten blir inte heller så stor som om man har råd att trycka upp en stor upplaga på en gång.

   Lycka till med ditt skrivande och jag önskar att du en dag har möjlighet att ge ut den också. :)

   Varm kram

   Radera
 3. Att bli uppskattad och bekräftad ger energi. Att du kan skriva har jag vetat länge och att du kan skriva böcker som når publik vet jag också. Varje gång jag läser något av dig så vill jag ha mer. Det är också härligt med någon som förverkligar projekt vid "mogen ålder", det inspirerar. Så fortsätt att skriv Anna-Karin! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cathrin, du har alltid peppat mig i mitt skrivande och det gör du nu också. :)

   Jag tänker att det är aldrig försent så länge man lever. Och så kan jag så här mitt i livet också känna att nu är det sannerligen dags att jag ser till att gör verklighet av drömmar jag har så att jag kan få uppleva och njuta av dem. :) De drömmar som är möjliga att förverkliga för mig.

   Varm kram och en skön helg önskar jag dig!

   Radera
 4. jag tycker du ska lista den hos biblioteken så fler kan läsa den..då får du fler läsare ..visserligen ingen förtjänst ekonomiskt men du sprider värmen o klokheten i orden o det fria ordet fortsätter leva...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Birgitta, jag har skickat in recensionsexemplar av boken till Bibliotekstjänst. Mitt mål är att den ska finnas på biblioteken en dag. Jag får se om de tar in den. Jag hoppas. :)

   Kram

   Radera