torsdag 19 februari 2015

Passagen Blogg nedstängd för alltid?

Jag började blogga på Passagen. Min ursprungliga blogg, Maskroskvinnan, med alla inlägg har funnits kvar där även sedan jag började blogga här på Blogspot.

Nu läser jag på nätet att Supporten på Passagen meddelar att Passagen Blogg är nedstängd för alltid på grund av en virusattack. Eller vad nu skälet kan vara, tänker jag. Vem kan veta.

Det är klokt att se till att spara det man skriver om i sin blogg. Det har jag gjort tack och lov.

Fast så trist att inte andra längre kan läsa i min och andras bloggar på Passagen. Och alla kommentarer som jag fått i den första bloggen är hux flux borta för alltid. Var sak har sin tid, tänker jag.

Jag undrar nu vart mina bloggvänner från Passagen tar vägen? Kommer de att fortsätta blogga? Och kommer jag att få kontakt med dem igen?

Jag kommer att sakna mina bloggvänner från Passagen, känner jag.

Det är som brevvänner som man skrivit till länge som plötsligt bara försvinner.

9 kommentarer:

 1. Det låter vemodigt och trist.
  Visst skaffar och får man många bloggvänner som man håller kontakten med. Jättetråkigt om dom bara försvinner. Dom blir ju liksom en del i livet och vardagen.
  Har själv fått så många fina bloggvänner här i blogglandet. Man bryr sig om dom, och undrar vad som hänt om dom inte skriver på länge.

  Varm fredagskram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns tomt för mig efter att bloggvänner från Passagen försvunnit hux flux. Några av dem har jag kontakt med genom FB tack och lov.

   Man kan komma ganska nära varandra genom bloggarna. Människor delar många gånger med sig öppet om tankar, känslor och det de är med om i sin vardag och sina liv. Ibland blir bloggvänner till och med vänner också IRL.

   Jag hoppas att kanske några av dem dyker upp här så småningom och kanske att de har hittat nya ställen att börja blogga på.

   Tack för att du kikade in här, TantGlad, det gjorde mig glad!

   Varm kram och en skön vecka önskar jag dig!

   Radera
 2. Min konspirationsteori är den att Mobilleverantörerna slår ut sina
  konkurrenter om telekunderna. Jag är rädd för att du också försvinner.

  Här i Tallebacken har de gulgula vintergäckara blommat en hel vecka nu.
  Hur går det med dina vårlökar Anna-Karin? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag försvinner härifrån så önskar jag att jag i alla fall ska få möjligheten att berätta om det innan. Fast man kan inte veta.

   Jag har redan några "reservbloggar" som jag kan köra igång direkt om det blir problem här. Fast just nu har jag inte särskilt stor lust att blogga. Här kom massor av snö igår igen och jag är trött i mina ben. Har hjälpt yngsta dottern att tapetsera en hall i helgen.

   Skriver här när jag har lust och det känns roligt.

   Tack snälle Kalle som du överraskade mig den vackra blomsterbuketten! :) Jag blir så glad när jag tittar på den, härligt att du ville gratulera mig på det sättet för att min blogg fyller sex år! TACK! :)

   Oj vad jag längtar söderut när du skriver om vintergäckarna. Nu var det länge sedan jag såg mina vårlökar. Fast de finns där, under snön, helt säkert. :)

   Kram

   Radera
 3. Jag blev väldigt besviken över att allt bara försvann utan förvarning :( Precis som du hade jag där nästan 10 års inlägg och massvis med fina kommentarer.
  Vi kommer säkert att hålla kontakten, eller hur?
  Jag är inte längre en trogen bloggskrivare och bloggläsare, men jag tittar inom då och då.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det mycket dåligt att vi som har bloggar på Passagen kvar inte fick någon information i förväg om det.

   Jag kikade in i Annika Dahlqvists blogg (alltså den hon har idag och inte den på Passagen). Där i kommentarerna har människor skrivit till henne hur hon ska kunna komma åt sin blogg på Passagen. Kanske att det finns något sätt för dig också att komma åt just din blogg på Passagen.

   Själv så nöjer jag mig med att jag har skrivit ut inläggen därifrån för länge sedan. Fast jag saknar verkligen vissa av bloggarna där som funnits med sedan jag började bloggade.

   Som tur är har jag kontakt med en del av dem genom FB.

   Ja, så klart att du och jag fortsätter att hålla kontakten, Gunilla. Vi är ju vänner i FB och jag följer dig till och från där. Och ibland kikar jag in i din blogg och du är alltid välkommen hit när helst du vill. Du är ju en av de allra första bloggvännerna för mig. Jag minns hur jag beundrade din vackra blogg som också var så starkt berörande känslomässigt. Och allt du lärde mig om att blogga då när jag var nybörjare och lätt vilsen. :)

   Stor kram och tack för att du kikade in här!

   Radera
 4. Så himla trist. Jag bloggade oxo många år på Passagen men flyttade över min blogg för ca ett år sen till Wordpress, just för jag var rädd att nåt sånt här i slutändan skulle hända... :( så jävla tråkigt för dom bloggare som fortfarande hängt sig kvar på Passagen på "heltid". :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist att hela Passagen Blogg är borta för alltid så som det verkar nu. Även om det inte var oväntat.

   Bra att du i tid flyttade över till Wordpress. Kanske kommer så småningom man hitta tillbaka till varandra som bloggvänner genom cyberrymden, vi som kikade in hos varandra ibland. Det önskar jag för det har blivit tomt efter att vissa bloggar inte längre är kvar.

   Lycka till med din blogg! Tack för att du kikade in och skrev här!

   Allt gott!

   Radera