måndag 11 januari 2016

Filmen "En man som heter Ove"

Jag hade fyra biobiljetter som jag fått i present, så därför blev det ett biobesök till nu i helgerna. Den här gången såg jag filmen "En man som heter Ove" med Rolf Lassgård. Salongen var fullsatt.

Det var en starkt berörande film om de små vardagshändelserna som kan göra stor skillnad för en människa. Inte minst när man befinner sig i en livskris.

Rolf Lassgård spelade Ove på ett fantastiskt sätt. Stort skådespeleri.

Om du är känslosam som jag är, ta med en stor näsduk om du ser filmen på bio. Mina tårar föll under nästan hela filmen. Även om där också var plats för skratt.

Där var flera olika självmordsscener som jag känner mig lite kluven till. Det är bra att det visas så att vi minskar skammen kring självmord och självmordstankar.

Jag tycker ändå att de scenerna var lite väl utdragna och onödigt detaljrika. För mig som både varit anhörig och också under djup depression en period haft egna självmordstankar, väckte det jobbiga minnen.

Fast just de scenerna kan också öppna för samtal kring självmord och framförallt visa hur viktigt det är att vi ser varandra och bryr oss om människor i vår närhet som går igenom en livskris.

Jag rekommenderar filmen varmt till dig som vill se en berörande film om det djupt mänskliga. Både glädjen och sorgen. Kom bara ihåg att ta med stora näsdukar.

2 kommentarer:

 1. Din recension av filmen lockar mig faktiskt till att få se
  den, men O ve och fasa så dyrt det blir med resor och
  biljett. Får vänta tills gubben kommer på TV
  Vet du vad Anna-Karin, här i bostadsföreningen har vi
  också en typisk Ove och jäklarna tar den som slänger
  sopor i fel tunna :)) Men planer på att ta livet av sig tror
  jag inte att han har.
  Märkligt: mitt sista biobesök var på en julklappsbiljett!
  ((Kram)) från Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror säkert att filmen kommer i TV så småningom. Kanske till nästa jul? Eller till påsk?

   Jag tror både att vi känner igen "Ove" i andra och ibland också i oss själva. Vi är nog lite "Ovisar" allihopa, om sanningen ska fram. ;) :)

   Kram!

   Radera