torsdag 25 februari 2016

Vårkänslor


Solljuset gör mig rusig nu för tiden. Jag får energipuffar när jag går ut. Känner mig nyförälskad. I vad eller vem? Livet och mig själv, kanske.

Häromdagen fick jag lust att slänga ljungen i uterummet. Jag dammade och torkade rent där. Åkte till Blomsterlandet och köpte påskliljor, en vit pärlhyacint och en ljuvlig bukett rosa tulpaner.

Jag gillar att kunna göra vår i uterummet innan våren kommer utanför fönstren. När solen kommer fram blir det så varmt där att jag kan sitta i solstolen och dricka kaffe där nu. Lyssna på fågelkvitter och takdropp.

Det är rimfrost och isigt nu på morgonen. Men om bara solen tittar fram, så smälter det snabbt.

För mig är det något speciellt den här tiden på året. Att veta allt vackert som är framför mig nu. Alla blommor och träden som ska bli gröna. Att höra lövprassel i vinden igen. Kunna gå med lätta skor och tunna kläder på vårpromenader. Det är sådant som gör mig lycklig i själen.

4 kommentarer:

 1. Visst är det en härlig tid, som vi har framför oss. Man blir så glad, Ich man blir så pigg av ljuset, och allt som är vårligt.
  Skönt att sitta på en altan , och bara suga in Alla vårkänslor man får.

  Du ska ha det så jättegott.
  Varm vårKRAM

  SvaraRadera
 2. Glad och pigg blir jag allt mer nu och det är ju alldeles underbart att det snart är vår! Härligt att känna hur man påverkas som människa av ljuset.

  Det är sol från blå himmel hos mig idag igen. Jag njuter i uterummet och på promenaderna med Mimmi. :)

  En riktigt skön helg önskar jag dig tillbaka, TantGlad! :)

  Varm kram

  SvaraRadera
 3. Ja, nu börjar nog mina trötta livsandar kvickna till! Vi behöver våren! Fin beskrivning du ger i inlägget. Kram ♥

  SvaraRadera