torsdag 11 januari 2018

Januaritankar

Solen kikade fram idag och ljuset påminde om vårens vackra ljus fast mildare. Snön är borta. Klockan är snart fyra och än är det inte mörkt ute. Trädens kala grenar är svarta mot den vitgrå himlen.

Ungefär som det kan kännas inuti den här tiden på året. Sådär vitgrått. Lite färglöst. Den långa mörka vintern och allt jag orkat med under julen tar ut sin rätt. Nu är tid för återhämtning.

Jag har börjat på yoga igen. Alltid lika skönt att vara med i en grupp även om jag tränar yoga själv nästan varje dag här hemma. Det finns alltid något nytt att lära sig inom yogan och det är en av anledningarna tror jag till att jag aldrig verkar tröttnar på den.

Får se om jag kommer igång med bloggandet igen. Det brukar hjälpa mig att ta mig igenom den här årstiden att blogga. Blogga mig fram till våren, till tussilago, vitsippor, fågelkvitter och lövsprickning. Blogga mig fram till ljus och energi.

Ibland får man göra saker fast att man inte har lust. För att det är saker som man en gång hade lust till och gjorde att man kände sig glad. Kanske minns kroppen och själen min tappade skrivglädje om jag sätter mig och skriver igen. Kanske.


4 kommentarer:

 1. Precis så är det hos oss nu också. Grått men lite snö på marken men det är inte många timmar det är ljust. Härligt att du håller på med Yoga och skulle själv också vilja pröva men jag har ju så många skador så jag är stel som en pinne och kommer knappt upp från golvet när jag en gång kommit ner. Undrar om det finns nån yoga där man kan sitta på en stol?

  Toppen när man hittar en träningsform som passar. Vad sugen jag blir på våren när du berättar så inlevelsefullt. Jag har svårt för att sluta blogga för det har blivit en hobby men jag sitter för länge så jag skall ställa mobilen på tid.

  Du är ju så suverän på att uttrycka dig och skriver så bra inlägg. Kul ändå att du kommer in ibland för jag hoppas du inte slutar blogga.

  Ha nu en skön söndag
  kram
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin, så glad jag blir att du kikar in här även om jag bloggar så sporadiskt just nu. Jag har i alla fall tänkt försöka komma igång med bloggandet. Vet att det brukar hjälpa mig den här för mig tunga tiden efter jul innan det blir vår.

   Jo det finns yoga som man kan göra på en stol. När jag gick på medicinsk yoga som man vet enligt forskning hjälper t ex onda ryggar, så fick man sitta på en stol om man ville och göra övningarna. Det finns många bra klipp på YouTube som är instruktiva och lätta att följa också med MediYoga. De använder jag mig av ibland och det lindrar mycket. Här är en länk som du kan testa om du vill. Där sitter kvinnan på golvet men du kan lika gärna sitta på en stol och göra de här övningarna: https://www.youtube.com/watch?v=vwCuyIZe-D8

   Våren känns långt borta just idag när det blåser så kallt och SMHI pratar om snön som är på väg över hela Sverige och kyla. Men jag tar en dag i taget, det räcker just nu. Försöker göra något bra av den varje dag.

   Tack snälla för dina vänliga ord till mig som alltid.

   Nu ska jag se om jag kan få ihop ett blogginlägg idag. ;) :)

   Varm kram

   Radera
 2. En till bra länk om mediyoga, Malin: https://www.youtube.com/watch?v=EZGBQ9QSLxI

  SvaraRadera
 3. Yoga på stol, Malin: https://www.youtube.com/watch?v=_Avtq47wtv8

  Yoga på en stol för nybörjare, Malin: https://www.youtube.com/watch?v=mNfYUE0KFLY

  Jag önskar att du hittar något som lindrar för dig.

  SvaraRadera