fredag 11 januari 2019

Nu är glada julen slut, slut, slut ... julegranen slänges ut, ut, ut ...



Nu har jag plockat ur julgranskulorna ur julgranen. Snart är den inte här inne längre, julgranen. Det blir lite mörkare utan den ikväll. Men ljuset kommer tillbaka fort nu i januari. Dagarna är redan längre än för några veckor sedan. Vi går dag för dag mot våren. Även om vi först ska pulsa och halka oss igenom en del veckor vinter innan det är dags för vår på riktigt.

Förr om åren hade jag jag halmfigurer och röda tomtar och kulor i granen och kristyrer och allt möjligt pynt. Men på senare år har jag lugnare färger  Jag gillar det. Det är mer vilsamt för min själ.

Det är märkligt hur man påverkas som människa av hur man har det runt omkring sig. Eller så är det inte märkligt alls, bara mänskligt. Lugna färger lugnar. Starka färger kan pigga upp och ibland också oroa och kännas stressande.

Fast när jag är avslappnad inuti mig själv, antingen för att jag gjort yoga eller helt enkelt är lycklig och lugn, då spelar det yttre inte alls samma roll för hur jag mår.

Allt börjar inuti mig själv. Kan jag hitta lugnet där, så får en orolig omgivning och värld mig inte alls ur balans på samma sätt eller lika lätt. Men om jag inte mår så bra ibland så kan en skön omgivning hjälpa mig att hitta till ett bättre mående igen.

Nu ska jag plocka in många tulpaner och pärlhyacinter inomhus i väntan på våren därute. De piggar upp och gör mig lätt om hjärtat.







Hopp

Vi tar oss igenom vintern.

Visst gör vi.

Igen ...

Tills världens gryning.

Och vår.


(Anna-Karin)

Nära

Din värme
går genom
varje cell i mig.

Fast du inte är nära.

Är du i mig.

Om inte det är nära ...
vad är då nära?

Min vän.


(Anna-Karin)