lördag 27 februari 2010

Bilder från Is-landIgår tänkte jag ta bilder på snö och is innan det försvinner.

Det började med att jag inte kunde köra ut från vår gata därför att äntligen har man börjat köra bort snö härifrån. Så gatan var blockerad av grävmaskinen och två stora lastbilar fulla av snö.

Efter att ha gjort en intervju, åkte jag till Is-land. En plats som jag länge drömt om att åka till för att fotografera. Jag är lite "hemlig" nu, när jag skriver Is-land. Jag har tänkt skriva lite senare här i bloggen varifrån bilderna kommer egentligen.På Is-land fanns inte en kotte förutom jag själv (jo, kanske kottarna i träden då förstås). Jag parkerade bilen och sen gav jag mig iväg i snön med kameran.

Jag blev så hänförd av det jag såg, att jag glömde tänka på var jag satte fötterna där jag gick. Så plötsligt var jag mitt i en trappa. Med fullt av snö på trappstegen.

Där trillade jag på rumpan och så var det bara att åka med, som nedför en lång pulkabacka, på rumpan. Som jag skrattade, för mig själv. Tur att jag var ensam. Tur att jag har lite "hull" där, på rumpan.

Jag är mörbultad idag, dagen efter fallet.

6 kommentarer:

 1. Oh vilka vackra isskulpturer! Men jag har ingen aning om vad som göms under dem...

  SvaraRadera
 2. Hej Linda!

  Kul att se dig här! Ja, visst är det vackert med isen! Jag ska berätta så småningom var jag har tagit bilderna. Fast inte riktigt än. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Härliga is-bilder!
  Det kan vara vanskligt att plumsa i snön, man vet aldrig vad som väntar där nere, i djupet.
  Tur att du inte skadade dig mera.

  Här uppe i norr är snön meterdjup så det går inte ens att plumsa i den. Jo, förresten att plumsa i den går utmärkt, men man tar sig ingenstans.

  Jag var ut och åkte skidor idag. Oh, så skönt det var att riktigt kunna sträcka ut, i den minus-tio-gradiga kölden.

  Det är härligt att inte genast frysa till is när man är ute.
  Förut har det varit mer än -30 ett långt tag.

  SvaraRadera
 4. Hej Skogstrollet!

  Tack för att du berättar att du gillar mina is-bilder. Jag har tagit dem i Jönköping, på ett alldeles speciellt ställe. Jag ska berätta var någonstans lite senare, har jag tänkt.

  Jag har fortfarande ont i min rygg efter att jag trillade i trappan, fast det är säkert som en sträckning och att jag är lite öm här och var. Jag hade tur.

  Vi har 96 cm snö i Jönköping och idag kommer det ännu mer här. Så mycket snö har vi inte haft här på väldigt, väldigt länge. Det är en riktig vargavinter.

  Det låter härligt att åka skidor. Jag förstår om du tycker att minus tio grader inte var så kallt när du jämför med -30. Jag vet inte ens om jag upplevt hur det är när det är -30 grader kallt. Kan man gå ut då överhuvudtaget, tänker jag?

  Så kul att du kikar in här! Välkommen när helst du har lust. Jag ska försöka kika in hos dig någon dag, fast jag har mycket runt mig just nu.

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Då är det alltså bra att ordna så man har en liten inbyggd kudde där bak?

  SvaraRadera
 6. Hej Tigris!

  Ja, ha, ha, det har du rätt i. :))) En liten inbyggd kudde där bak, det är bra att ha. Den är ju där "naturligt", skulle jag kunna säga. :))

  Ha en bra kväll!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera