fredag 7 maj 2010

Dessa mobiltelefoner!


Min mobiltelefon fungerar inte. Eller så fungerar den men jag har kommit åt någon knapp eller inställning som gör att den inte fungerar. Jag kan inte skicka sms med den längre.

Jag har haft mobiltelefon i kanske tre år, inte så väldigt länge. Det har blivit många sms mellan mig och mina döttrar. Ett bra sätt att hålla kontakt med tonåringar, att kunna skriva till dem i stället för att tala till dem. Jag tycker att det har fungerat bäst, att skriva till mina tonåringar.

Idag använder jag mobiltelefonen i jobbet också. När den nu inte fungerar, så märker jag hur van jag är vid den. Mobiltelefonen är ju perfekt när man t ex är ute och firar att HV 71 har tagit SM-guld och det är fullt av människor. Kommer man ifrån varandra, så är det bara att sms:a eller ringa till varandra. Och jag tänker, hur gjorde jag förut då? I en sådan situation? Jo, då brukade vi bestämma en mötesplats i förväg om vi skulle komma ifrån varandra.

Jag har så många berättelser om just mobiltelefoner sedan de gjorde sitt intåg i min värld. Intåget skedde när mina tonåringar fick mobiltelefoner. Allt som har hänt sedan dess, det tror jag att jag skulle kunna ha en särskild blogg om; "Mina öden och äventyr med mobiltelefoner", så tror jag att den bloggen skulle heta.

Det har varit borttappade mobiltelefoner. Det har varit stulna mobiltelefoner. Det har varit mobiltelefoner med urusel kvalitet som inte har klarat en ilsken tonårings handhavande när hon slänger mobiltelefonen i golvet. Det har varit mobiltelefoner som varit av "fel" årsmodell. Ja, tänk bara alla gånger jag sprungit omkring och letat efter en borttappad mobiltelefon med någon av mina döttrar. Utan att hitta den. Tänk om jag räknade samman vad alla dessa mobiltelefoner har kostat! En liten förmögenhet. Det är bäst att låta bli att räkna, så här i efterhand.

Så, med tanke på det allt det här andra genom åren, så tänker jag att problemet med min lilla mobiltelefon just nu, att det inte går att skicka sms, det måste väl gå att lösa på något sätt. Jag får ta hjälp av experter om jag inte reder ut det själv. Eller om här nu finns någon kunnig bloggare, så är jag tacksam för tankar och tips. Jag gillar min lilla mobiltelefon, det gör jag. Då kan jag ju skriva i telefonen också. Bättre kan det ju knappast bli. Inte för mig.

9 kommentarer:

 1. Hej Maskroskvinnan!
  Ja här har vi ingen värme heller,och någon promenad blev det inte,för efter åkning i bilen
  så är jag helt slut i ryggen.
  Ja den gick åt det röda hållet det så spännande ut.Vi har varit i Skräcklestugan,men inte bled det någon räkmacka inte för den hade legat sen förmiddags och räkor är ganska känsliga.
  Jag önskar dej en trevlig Lördag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 2. Här är det likadant, vi är totalt beroende av mobilen min älskling och jag, skicka sms och ringa, och när vi ringer använder vi oss av våra hands-frees. Så när makens slutade fungerade häromdagen och han fick en riktigt skrutt som lånetelefon så blev det väldigt jobbigt! Mobiler ska, precis som datorer, fungera problemfritt!
  Hoppas den kommer igång igen och att både du och vi får bättre väder imorgon!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Du kanske måste uppdatera den igen. Så där kan min bli när jag ska skicka mms. Då ringde jag upp telia som i mitt fall är min operatör och frågade vad jag skulle göra. Den gången hjälpte hon mig och fixa uppdateringen på mobilen. Men sedan fick jag ett nummer som jag kan ringa om det blev så igen. det har hag gjort ett par gånger och det har löst sig.
  Så ring din operatör!!
  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Ja utan mobil skulle allt bli mycket svårare, jag har min främst för att man ska få tag i mej när min dotter blir dålig( svår epilepsi). På så vis kan jag vara lite friare. Är trött idag efter två uppe nätter med min dotter hon har en dålig period med sin ep. Hoppas värmen o solen kommer nästa vecka då känns allt lite bättre. Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 5. Hej Agath!

  Och det är kallt hos mig idag också. Men nu måste det väl snart bli varmt igen, tänker jag. Eller hur? Lite varmare är det idag än igår, faktiskt. Så det går åt rätt håll.

  Din fina rödaktiga blåsippa på bilden skulle jag vilja se i verkligheten någon gång.

  Jag önskar att du snart kan få dig en räkmacka i Skräcklestugan. Jag minns att du berättade om hur goda de var där. Men så klart att det är viktigt att mackan är så nygjord som möjligt. Räkmacka är så gott, tycker jag! Det är bara det, att när jag äter räkmacka hemma, då får jag inte vara ifred. Då hänger min katt över mackan och vill ha räkor hon också. Och det får hon så klart då också. :)

  Ha en bra dag, Agath!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Malin!

  Jag håller helt med dig. Mobiler och datorer ska fungera problemfritt. Precis som bilar. :)

  Nu har det löst sig med min mobil. Tack vare en av bloggvännerna här, Agnetha, och hennes goda råd till mig. Så bra är det att ha bloggvänner ibland.

  Det har varit lite varmare idag än igår. Och just nu håller det på att spricka upp därute, så det blir säkert snart bättre väder, tror jag.

  Ha det fint!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Agnetha!

  Stort tack för ditt råd till mig! Jag har också Telia och jag ringde dem. Så nu är problemet löst, som jag skrev till dig om i din blogg.

  Allt frid och fröjd. Men jag upptäckte verkligen hur van jag har blivit vid den där lilla mobilen.

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Penselkvinnan!

  Vid sjukdomar kan mobiltelefonen vara så bra att ha. Att inte få sova ordentligt tär på både kropp och själ. Jag önskar att du snart kan vila ut och hämta kraft.

  Är epilepsin så svår då att det inte finns mediciner som hjälper? Det låter riktigt jobbigt, jag känner med dig. En kusin till mig har epilepsi, men den blev bättre ju äldre hon blev. Idag har hon nästan inga besvär alls.

  Jag har tittat i din blogg på alla dina underbara bilder och målningar där! Det är så vackert, en ren njutning att se de fina målningarna till det svarta och det gröna.

  Jag får lust att ta fram mitt akvarellblock och mina färger. Sätta mig i trädgården och måla lite. Fast jag kan inte mycket, jag improviserar. Jag har gått en kurs en halv termin en gång, så jag har lite grunder. Och så har jag läst lite i böcker.

  Är du "självlärd" eller har du gått många kurser?

  Ha det så bra du kan!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hej.

  Vad bra att det löste sig med din mobil.
  Det är verkligen inte rolgit när den falerar.

  För mig är mobilen min filofax.
  Jag skriver allt från köpnotan till små komihåglistor i den.
  Utan min mobil skulle nog inte dagen fungera för mig!!
  Ringa med den - Vad är det för något?

  Ha det bra.
  Kramen

  SvaraRadera