måndag 17 maj 2010

Så här får du platt mage!


Oj, oj, oj... jag får RIKTIG löpsedelskänsla när jag skriver rubriken "Så här får du platt mage!". Inte precis sånt som jag brukar blogga om. Men just därför ska jag göra det nu. För att jag inte gjort det förut. Alltid roligt att pröva sina vingar lite. Testa nya saker att blogga om.

Platt mage... det hade jag en gång. Sedan så blev jag med barn och födde barn och jag fick barn i stället för en platt mage. Det var ju så mycket bättre, tyckte jag. Jag minns att jag brukade titta på mig själv ibland i spegeln och känna riktig stolthet när jag såg på min kropp, på förändringarna som skett med den.

Jag minns att jag mycket stolt och lycklig brukade tänka "Det syns verkligen att jag burit två barn och ammat två barn". Jag var så lycklig. Jag var så stark. Hade aldrig ont i ryggen på den tiden.

Sedan kom det andra tider. När jag blev svag och fick besvär med bl a ryggen. Idag vet jag att magmusklerna är viktiga att träna. Inte minst för att slippa ha ont i ryggen.

Så fick jag se igår i Aftonbladet (länk), att om man är plus-medlem där, då finns det ett träningsprogram för platt mage och därmed också en starkare rygg. Så jag har kört igång med de där övningarna nu. Om magen blir plattare, det ska bli spännande att se. Jag hoppas på att få mindre ont i ryggen i alla fall. Det är ett antal olika "plank-övningar" som man ska göra dagligen under en längre tid.

Kanhända att jag återkommer längre fram och berättar hur det gick för mig, om det känns bättre i ryggen. Och om det hände något med magen.

Annars så är den fin som den är, min lilla mjuka runda mage. Som en gång klarade att bära två små underbara, fantastiska varelser inuti sig. Två små mirakel som idag är unga vuxna människor och som är på väg att ta över efter mig i samhället. På väg att ta hand om världen och jorden och kanske, kanske också bidra till att det kommer ännu en generation efter dem.

Det är en häftig känsla, tycker jag. Livet som fortsätter. Hela tiden. Med eller utan platta magar. Vissa saker blir ganska så oväsentliga när man sätter in dem i ett större sammanhang.

10 kommentarer:

 1. Haha, skrev oxå om liknande saker igår... om kroppen, om att accpetera hur man ser ut och så. Okej om det är för att må bättre men för att se ut som "alla andra" eller som man "ska se ut", nej tack! Min mage (-ar... ;-) ) är en del av mig..

  SvaraRadera
 2. Hur gör man då? Lägg gärna ut tipsen! :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hade också en platt mage en gång i tiden, men så kom det tre goa ungar. Och då var den platta magen ett minne blott. Men hellre mina barn än en platt mage. Fast träna magmusklerna låter inte så dumt för jag har en väldigt ond rygg. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 4. Hej Malin!

  Då måste jag läsa i din blogg! :)

  Ja, min/a mage/magar är också del av mig. En del av den kvinnan jag är som har levt så som jag levt, så många år och av att ha burit, fött fram och ammat två barn. Som jag är så stolt och lycklig över att ha fått göra.

  Jag ska träna mina magmuskler för att bli starkare i ryggen. Jag har varit lite lat med att träna när jag jobbat mer, så ibland har jag jätteont i min rygg nu. Men det blir bättre när jag tränar, det vet jag.

  Ha det fint!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Sandrine!

  Jag har en länk här i inlägget till en artikel i Aftonbladet. Jag är plusmedlem där. Det måste man vara för att se själva övningarna.

  Jag tänker att jag kanske kan maila dig. Jag ska se om jag hittar din mailadress.

  Ha det fint!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Penselkvinnan!

  För mig har det hjälpt att träna magmusklerna för att få mindre ont i ryggen. Så jag ska prova de här små övningarna. Det var så enkelt och tar kanske 6 minuter om dagen att göra. Tre minuter på morgonen och tre minuter på kvällen.

  Ha en fin vecka, du också!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Maskroskvinnan!
  Smal mage vem önskade inte ha det
  Ja det har varit det hela dagen.Jag kom nyss från TV:n men går strax igen för det är ju CSI idag.det hade jag så när glömt så jag försvinner en timme.
  Det blev ingen promenad i dag heller det är fint vid vättern,jag har suttit på en rustaurang
  och tittat utmed vättern en gång,god mat hade de också,undra om den restaurangen finns kvar?
  Du också.
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Åh om mina magar vore platta, men det tillhör säkert en förgången tid. önska kan jag alltid men om önskan blir uppfylld är nog väldigt osäkert. Fast jag andvänder min crosstrainers dagligen, men det är nog bara för konditionen och inte för magmusklerna som det blir ett resultat. Om det nu blir det överhuvudtaget. Jobbigt, jaaaa.
  Angående sin solkräm har jag tänkt till. Kanske jag vågar mig på att testa den nu när du skriver att det blev bra. Ska fundera lite till. (skratt)

  SvaraRadera
 9. Hej Agath!

  Smal mage, ja, ha, ha... som den var en gång i tiden det blir den väl aldrig mer. :)

  Strunt samma. Jag tränar magmusklerna för att få mindre ont i ryggen. Sedan så är jag ju lite nyfiken på om de här övningarna också plattar till magen lite grann. På köpet så att säga.

  Det finns en fin restaurang vid Vättern, nära Gränna, Gyllene Uttern. Det finns fler restauranger, och det är verkligen underbart att se utöver denna vacka sjö som nästan känns som ett hav för mig.

  Ha en fin dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Hej Agnetha!

  Konditionen är viktigast, tänker jag, för att man ska må bra. Platt mage som när man var ung, det kan kvitta för mig, så blir det aldrig igen.

  Men det är viktigt just för mig att ha starka magmuskler för att stärka min rygg. Det är därför jag tränar. Om sen magen skulle råka bli liiiite plattare på köpet, det får jag se som en bonus.

  Jag är fortfarande nöjd efter att jag smörjt in mig med brun-utan-sol. Jag tänker att man kan ju prova krämen på ett ställe som inte är så synligt första gången. Det skulle jag själv ha gjort, tänkte jag efteråt. Men jag smorde in hela mig själv direkt! Tur hade jag, att jag inte såg ut som en morot hela jag efteråt. :))

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera