lördag 10 september 2011

På jakt efter gardiner i Borås
Idag åkte jag till äldsta dottern i Borås igen för att fixa klart i hennes nya lägenhet. Maken fixade lampor och borrade i väggar.

Jag och dottern gav oss på jakt efter gardiner. Det skulle bli en lätt match. Trodde jag. Men det tog 3 1/2 timmar innan vi hittade gardiner. Antingen var de för dyra (129 kronor metern för en färdigsydd kappa) eller så fanns det inte annat än mörka, murriga färger som min dotter inte alls ville ha. Det var också svårt att hitta panelgardiner. Enligt en av säljarna i tygaffärerna är de inte längre lika populära som de har varit.

Det var så många bilar i Borås idag. De körde så fort att jag tror knappt jag varit med om maken sedan jag åkte bil genom Milano en natt för många år sedan. Ja, det var kanske till att ta i lite, men rörigt var det minst sagt i trafiken i Borås idag.

Det var fotomaraton i stan. Överallt såg vi människor som poserade och fotograferade. Det blev lunch på Jensens Boefhus idag igen, men ingen efterrätt den här gången. Det hann vi inte med. Vi var ju på jakt efter gardiner.

Efter att ha varit på Åhléns, i en tygaffär i centrala Borås, i det stora tyghuset Furulunds och åkt till en tygaffär i Knalleland som tyvärr hade stängt när vi kom fram, åkte vi till Rusta. Där hittade dottern två panellängder plus en gardinkappa för 50 kronor tillsammans. Det var billigt. I alla fall om man låter bli att räkna bensinen som måste ha gått åt för att köpa gardinerna. Gardinerna är inte de som är på bilden. Jag glömde att ta med mig kameran. Men det var i alla fall gardiner i grönt och vitt och mönster som bladslingor.

Jag fixade lätt att köra bilen trots trängseln. Men dottern säger skämtsamt att hon inte har särskild lust att åka med mig fler gånger i sådan trafik i Borås. Jag vet inte hur det kan komma sig. Jag klarade ju mig utan att krocka en enda gång.

Roligt hade vi idag, jag och dottern. Och en annan gång vet vi var alla tygaffärer finns i Borås. 

9 kommentarer:

 1. Skönt med kvalitetstid med barnen.

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Jaa, se Rusta ja..........det är billgot det, hihi
  Kul dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj då, BILLIGT, ska det ju vara ;-)

  SvaraRadera
 4. Missade ni Hemtex på Gågatan?

  Jag har dock sett att det inte finns så många panelgardiner i sortimentet längre, och så billigt som det ni hittade på Rusta är det ju inte alls.

  Undrar varför det var så rörigt på stan idag månntro?

  Tur man höll sig hemma. :)

  Ha det gott Anna-Karin!

  SvaraRadera
 5. Klokegård: Jag har haft lyxen att träffa äldsta dottern tre gånger på en vecka nu. Det har varit roligt. Men nu kommer det att dröja ett tag innan vi ses. Vi har fullt upp båda två. Det är härligt att ha unga vuxna barn, tycker jag. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Susanne: Billigt blev det, med gardinerna. Men vilken tid det tog att hitta dem! ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. SoF: Där ser man! Jag sa till äldsta dottern att jag har precis för mig att jag har sett ett Hemtex någonstans i Borås. Men det missade vi. Ändå frågade jag en försäljerska i tyg/gardinaffären mitt i stan efter fler tygaffärer, men hon hänvisade oss till Furulunds.

  Jag är glad att jag inte krockade när jag var i Borås, det var grymt med bilar där i lördags. Kanske för att det var lördag och duggregn, perfekt shoppingväder. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det var roligt att ses idag :)


  Vad märkligt att det inte fanns mer tyger att välja på i självaste Borås ?

  Kram carola

  SvaraRadera
 9. Carola: Ja, det var jätteroligt att träffa dig idag och att äntligen få se lilla fina Amanda! :) Har du sett att jag gjort ett särskilt inlägg om när vi träffades idag? Jag lyckades till och med att få in bilderna jag tog med mobilen i inlägget, inte dåligt av mig. ;) Och jag fick inga parkeringsböter heller. :)

  Det här får vi göra om en annan dag, Carola. :)

  Kram!

  SvaraRadera