tisdag 4 oktober 2011

Emigrera?

Den här veckan har jag dead-line-vecka. Därför skriver jag inte så mycket här i bloggen just nu. Men några rader hinner jag alltid med.

I helgen var det högsommar. Idag känns det mer som en normal oktoberdag. Temperatur på 15 grader är ganska skönt tycker jag. Det finns ju sommardagar i Sverige som inte blir varmare än så.

Skogslönnen utanför fönstret är i alla möjliga färger från mossgrönt till orange och mörkrött just nu. Det ligger allt fler löv på marken för varje dag som går. Det är vackert, men jag känner lätt bävan inför när alla löven fallit till marken. Jag tycker allt mindre om kala träd. Varför det är så vet jag inte riktigt. Förut kunde jag älska vintern och de kala träden som såg ut som silhuetter. Men numera längtar jag efter att ha träd med löv året runt omkring mig. Jag kanske gör som den 96-åriga kvinnan som emigrerat till Thailand en vacker dag, jag också? Vem vet? Blogga kan man ju göra nästan varifrån som helst.

Apropå emigrera så fantiserar jag om det ibland. Jag undrar om det finns något land man kan emigrera till där man får lov att vara sjuk när man är sjuk? Någon som vet?

14 kommentarer:

 1. Jag törs mig inte på något förslag om ett "sådant" land! Kanske finns det ett sådant? Emigrera har jag nog fantiserat om i yngre dagar, som så mycket annat, men jag nöjer mig med att min vardag här hemma funkar skapligt!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 2. Anna-Karin. Sök på Google: "Land med hög krogmoms"...

  Trevligt med höst
  då blir kvällarna längre
  med varma mysljus.

  Nu har jag en dead klocka att ta hand om. Kram från Kalle.

  SvaraRadera
 3. Jahaa du den tanken har ju slagit en både en och fler ggr under de här åren...
  Tyvärr verkar ju den oempatiska och egoistiska trenden hålla i sig. Fram för en bra värdegrund för alla i samhället!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Vinter gillar jag mindre och mindre. Inte alls, just nu.

  SvaraRadera
 5. Anna-Karin du som startat eget med skri lådan kan ju sitta vid någon söderhavsö o skriva, det brukar de ju göra i filmerna iaf ;) Har du hört att man som utlänning inte får äga mark i Thailand ? Det skulle nog annars vara bra priser på tomter där.
  Kram från Carola so har lärt sig filma genom mobilen o skicka till yotube från mobilen idag. Kolla min blogg när du hinner.

  SvaraRadera
 6. Norge kanske?

  Men det är nog inte tillräckligt långt bort.

  Lycka till med skrivandet nu.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Gökboet: Ja, visst är det stort att kunna nöja sig med den vardag man har här hemma. Men ibland drömmar jag dagdrömmar också, jag är nog sådan som människa. Jag kan både njuta av det jag har och också drömma om hur jag skulle kunna ha det. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Kalle: Mörka höstkvällar är mysigt, det håller jag helt med dig om. Hoppas att du fick liv i klockan, Kalle.

  Nu har jag två intervjuer och två artiklar kvar att skriva till den här tidningen. Så nedräkningen har börjat. Jag är trött, men efter det här tror jag att jag får en liten andhämtningspaus igen. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Annika: En bra värdegrund för alla i samhället, det skriver jag under på direkt. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Moi: Samma här, vinter, nej, den lockar mig inte längre alls som den gjorde förut. Jag önskar att vi får en mild vinter i år, så att man i alla fall inte behöver ramla omkull och göra sig illa på isiga gator. Så länge jag fortfarande kan ut och gå utan att det är ishalka, tänker jag inte klaga i alla fall.

  Allt gott till dig!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Carola: Ja, tänk så härligt! Att sitta på en paradisö och blogga. Eller någonstans i södra Europa, Frankrike eller Italien som jag brukar fantisera om ibland.

  Idag är det så blåsigt och regnigt och grått hos mig. Men jag ska ta mig ut i eftermiddag i alla fall har jag tänkt. Det är ju inte snö och is därute än i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Bella: Norge är kanske för dyrt för mig som är svensk? Men tack för tipset. Jag får väl se så småningom om jag får vara sjuk eller inte här i Sverige. Än har jag inte ens fått blanketterna som de lovade mig i fredags i förra veckan på FK.

  Skrivandet går det bra med. Fast jag är trött nu, det är jag. Jag behöver en andhämtningspaus nu igen och det får jag troligen någon gång i nästa vecka.

  Ta väl hand om dig!

  Kram!

  SvaraRadera
 13. se till att finna det landet och jag följer med dig :)

  SvaraRadera
 14. Ninja: Tack för att du läste! OM jag hittar ett sådant land ska jag skriva om det här i min blogg. :)

  Allt gott till dig!

  Kram!

  SvaraRadera