söndag 4 mars 2012

Heja Thorsten Flinck!

Igår var det Melodifestival igen. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern gick vidare till final.

Jag jublade och klappade i händerna. Lilla Mimmi, som sov i sin hundbädd, hoppade upp ur den och fram till mig och ville upp i mitt knä. Hon viftade på sin lilla svans och var lika vild av glädje som jag själv var just då.  Antingen gillade hon också låten eller så blev hon så glad för att jag blev så glad.

"Jag reser mig igen" är den enda av låtarna i årets Melodifestival som berör mig i mitt hjärta. Kanske är det texten i  "Jag reser mig igen"? Lyssna på orden, de ger så mycket kraft, de talar om hur man genom att se sig själv i en annan människas ögon får kraften att resa sig igen. Musiken är bra. Framförandet är fantastiskt av Thorsten Flinck, som den store skådespelare han är.

De senaste åren har jag inte följt Melodifestivalen. Men i år när mamma är så svag har det känts lättsmält att titta på programmet. Det är en kontrastrik Melodifestival, tycker jag. Det gillar jag. Det är när allt är likadant eller låter likadant som det blir tråkigt.

Jag håller tummarna för att Lisa Miskovski eller Thorsten Flinck vinner Melodifestivalen i år.

Var så goda, "Jag reser mig igen" med Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern:


4 kommentarer:

 1. Morning,
  Gillar också den låten då den förmedlar känslor. Många andra låtar är så "färdigförpackade och strömlinjeformade" att jag blir bara så trött...
  Men Flinck är skön :-)
  Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för Thorsten Flinck, jag känner som du att många låtar i Melodifestivalen låter precis likadant, så innehållslösa, bara ett enda dunka-dunkande.

   Kram!

   Radera
 2. ” se sig själv i en annan mänskas ögon” Och resa sig igen.
  Handlar ögonkasten i visan om annat än nöjet att finna
  en ny partner, en ny förälskelse?
  Det är ju trevligt men har texten en djupare innebörd?

  Anna-Karin har du tid någon dag att förklara det fina i
  ”kråksången” Det gäller att hitta den mänskan eller…?
  Kalle i Tallbacken grubblar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner absolut att texten i "Jag reser mig igen" har en djupare innebörd än t ex en ny förälskelse. Det är just därför som den berör mig så starkt.

   När det gäller att se sig själv i en annan människas ögon, så tänker jag på hur Börje Ahlstedt uttryckt det så fint: "Det är i möten med andra människor som vi blir till människor". Det är lite samma tanke i de orden som i texten till "Jag reser mig igen", för mig.

   Att hitta den människan, eller de människor, som får mig att lyfta en bit när jag kanske fallit av någon anledning, det är bland det största som kan hända mig, som människa. De människorna är jag väldigt rädd om i mitt liv.

   Att se in i mina barns ögon får mig att resa mig gång på gång på gång i mitt liv. Och jag önskar att de känner detsamma när de ser in i mina ögon.

   Allt gott till dig, Kalle

   Radera