torsdag 4 oktober 2012

Trött Mimmi, trött matteDen första natten med en nyopererad hund blev så där. Mimmi ville inte lägga sig i sin hundbädd. Och om jag la henne där, så gick hon därifrån. När jag släckte lampan, vandrade Mimmi omkring i mörkret, långsamt. Ibland hörde jag att hennes tratt på huvudet slog emot någonstans.

Jag tände och gick upp. Såg att Mimmi lyckades slicka sig lite på såret, trots tratten.

Yngsta dottern sov tillsammans med henne i soffan resten av natten. För att ha koll på att Mimmi inte slickade sönder såret.

Jag som är känslig för sömnstörningar, kände mig som en zoombie när jag vaknade. Kanske var jag trött också efter den spänningen som det ändå var att låta operera Mimmi.

På djursjukhuset fick jag hämta en ny större tratt till Mimmi, så att hon inte kommer åt sitt hopsydda sår.Mimmi har varit trött och hängig idag. Sover mest hela tiden. Det är för smärtan efter operationen, menar veterinären. Om ungefär en vecka trodde hon att Mimmi kommer att må bättre igen.

Så det är tålamod som gäller fortfarande. Och en dag i taget.

Hur som helst. Vi har firat att operationen är genomförd idag med kanelbullar och julmust.

Mimmi har fått extra god mat och så är vi ofta nära intill henne. Klappar henne med mjuka händer. Det lindrar och läker smärtan, tror jag.

Vår katt verkade fundersam allra först när hon fick se Mimmi. Hon smög försiktigt fram till denna varelse med något så märkligt på huvudet. Fast när hon väl kände igen att det var Mimmi, så var tratten inget problem längre. Det blev en nospuss, så klart.4 kommentarer:

 1. Hej min vän

  Tänker mycket på Dej
  Läser och följer Dej här inne

  Många många varma kramar till Dej o Lilla Mimmi

  Från Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, goa Louise, jag blir alltid så glad när jag får en kommentar från dig.

   Ta väl hand om dig. <3

   Varma kramar tillbaka till dig från mig

   Radera
 2. Kommentar till nedersta bilden. Mimmi till katten:
  -”Jo hördu, det här är senaste modellen av hörapparat
  för hundar, verkar det som. Mycket effektiv är den.”

  Anna-Karin, det kommer snart några kryapå-bilder
  till er båda från Kalle i Tallebacken. Klapp klapp Mimmi. :)


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske hör Mimmi extra bra med tratten, vem vet? ;) Tack och lov så accepterar hon så här långt att ha den på sig.

   Hon blir lite, lite piggare för varje dag som går nu. Såret ser ut att läka fint. Mimmi viftar allt oftare på sin svans. Fast hon vilar och sover väldigt mycket fortfarande.

   Ha en bra dag! :)

   Kram

   Radera