onsdag 16 januari 2013

Mimmi äntligen friskförklarad


"Jag har aldrig förut sett en hund utan höftkula ha ett så naturligt rörelsemönster som Mimmi har nu", sa sjukgymnasten när jag var på den sista gången rehab för Mimmi efter operationen i höstas.

Jag blev så glad att en värme spred sig inuti hela mitt bröst och det kändes som att det jublade i mig.

Minns den första gången hos rehab i höstas efter Mimmis operation. Hur sjukgymnasten och veterinären var bekymrade eftersom Mimmi ovanligt nog klarade att balansera och skutta på tre ben i vatten upp till magen på ett löpband. Aldrig förut hade de sett att en hund hade en sådan balans. De var oroliga att Mimmi inte skulle komma igång och använda sitt opererade ben.

Mimmi är en glad, liten kämpe.

Nu kan hon och jag se fram mot många, härliga promenader tillsammans.

Och troligen lydnadskurs igen så småningom.

"Mimmi är en liten hund", sa sjukgymnasten. "Men fast att hon är liten så tror hon att hon är en stor hund. Hon har mycket egen vilja, hon är kaxig och hon går inte med på att man gör vad som helst med henne."

En "Jag tar ingen skit"-hund, är det alltså som jag är matte till.

Så stolt jag är över henne.

Vi firade med semla att Mimmi äntligen är friskförklarad.

Och Mimmi fick ett tuggben att gnaga på. 

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, heja Mimmi! Hon är en riktigt glad liten kämpe!

   Kram

   Radera
 2. Små hundar är ofta rätt kaxiga och självständiga. Med en liten hund får man liksom en stor hund med på köpet. Jättekul att höra att hon är frisk nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig tanke att man får en stor hund på köpet när man skaffar sig en liten hund.

   Ja, det är så härligt att hon äntligen är frisk och får lov att hoppa och skutta som hon vill. Massor av energi har hon, lilla Mimmi. :)

   Kram

   Radera
 3. Så bra att höra att Mimmi mår bra, inte så konstigt med så God matte ;)
  Mimmi smälter fint in i mattan där..
  Kram från Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så glad att Mimmi äntligen är frisk. Hon har varit tålmodig och kämpat på. Och vi andra också som har hjälpt henne på vägen. Också Djursjukhuset i Jönköping har betytt mycket för att Mimmi skulle bli frisk igen.

   Visst är hon gullig där på mattan, Mimmi. :)

   Kram

   Radera
 4. Hej! Ville bara skriva och säga att det var jättebra att få läsa om Mimmis resa efter diagnos och op, vi har en 8 mån valp som har fått samma diagnos, men i två höfter...Du som nu vet och har gått igenom detta en gång, skulle du göra detsamma två gånger? Vi är så tveksamma om vi ska utsätta vår valp för detta, men samtidigt blir vi styrkta av att läsa hur det gått för Mimmi...Tacksamma för svar! Hälsar Agnetha och valpen Zimba

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agnetha, så roligt att du läser i min blogg om Mimmi och att det jag skriver kanske är till viss hjälp för er när det gäller er valp Zimba.

   I Mimmis fall har det handlat om en höft. Skulle Mimmi drabbas igen, skulle jag definitivt göra om samma procedur. Resultatet har ju blivit så bra att det har varit värt alltsammans. Mimmi har kunnat äta smärtlindrande så att hon har sluppit lida alltför mycket.

   På Djursjukhuset i Jönköping där Mimmi opererats och behandlats, har man sagt till mig att de hittills aldrig varit med om att en hund med den här sjukdomen inte kunnat få ett bra hundliv efter operation och rehab-träning.

   Kostnaderna har nästan till 100 % ersatts av den försäkring som jag tecknade för Mimmi som liten valp.

   Jag önskar er all lycka med er lilla Zimba!

   Radera