torsdag 11 april 2013

Hjärtelycka!


Sent igår eftermiddag ringde hjärtspecialisten mig. Han berättade att mitt hjärta idag ser helt friskt ut. Ingen hjärtsvikt, inga tecken på syrebrist någonstans, inga hjärtrytmrubbningar.

Jag har ett friskt hjärta!

Därför beslutade specialisten att lägga ner den fortsatta utredningen av mitt hjärta. Det enda som är kvar nu är blodprover för att hålla koll på mina värden för bedömning om jag ska ha medicin eller inte som "preventivt" när det gäller mitt hjärta.

Själv så tror jag att om jag bara får lite mera tid, så kommer mina värden att stabilisera sig. Om jag får tid och lugn och ro att återhämta mig ett bra tag.

Fast man vet aldrig säkert vilka spratt livet hittar på. Det enda jag kan göra är att ta hand om mig så som jag fått lära mig att ta hand om mig. Och så som jag själv känner får mig att må så bra som det är möjligt.

Samtalet med läkaren fick mitt hjärta att ta glädjeskutt! Läkaren lät också så glad i rösten.

Jag känner (nästan) som att jag fått ett nytt liv till skänks. Och en näst intill outsägligt stark tacksamhet bor där i mig just nu.

Må nu min blogg Maskroskvinnan från och med idag ha fokus på mer ljus än mörker länge, länge, länge ...

16 kommentarer:

 1. Åå, vad glad jag blir för din skull. Jag förstår precis vad kroppen kan ställa till med för att försöka överleva tunga stunder i livet. Jag själv fick veta i början av mars att jag hade både näringsbrist och syrebrist, för inga enzymer fanns där att ta hand om näringen i tarmen och blodet utvecklade inte röda blodkroppar som den skulle. Så jag kunde inte få ut syret i blodet. Hjärtat var stressat och lika så levern. Jag fick hjälp och mår idag mycket bättre. Fibromyalgin är bättre också genom att jag ändrade min kost samtidigt. Igår gick jag en snabb promenad på 5 km och det är grejer det, när jag förut blev anfådd av att bädda sängen eller gå några hundra meter. Så jag är så glad för din skull att kroppen din har börjat läka sig själv genom att du fått lugn och ro. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Marie-Louise! Och jag är glad att du känner att du får hjälp och mår mycket bättre idag än förut. Det handlar om att söka efter det man mår bra av och att sedan göra mer av det, tänker jag.

   Kramar

   Radera
 2. Härligt att läsa Anna-Karin!
  ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, SoF! :) Bästa beskedet som jag kunde få. :)

   Kram!

   Radera
 3. ♥♥♥Härligt,,,,blev glad att läsa detta,,,,,kramar om,,,,♥

  SvaraRadera
 4. Glad för din skull, du är värd det bästa!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åååååå så glad jag blir Anna-Karin

  Varm kram från Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack underbara Louise, alltid är du där när det behövs. :)

   Kramar!

   Radera
 6. Glädjeskutta nu försiktig!!!!
  Gratulerar till "nya" livet!!
  Mvh Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lotta! :)

   Jag ska skutta så lugnt som det går. ;) :))

   Kramar!

   Radera
 7. Hej o hopp…Anna-Karin. Hjärtligt grattis.
  Småfel, utan och innan, läker kroppen själv
  det är min erfarenhet också. För att spara
  dina ögon skriver jag korta rader idag;)
  Ha det ännu bättre…sa Kalle

  SvaraRadera