måndag 23 september 2013

Gästbloggare: Malin K Eriksson och "När minnen får liv"


Genom cyberrymden har jag lärt känna människor också IRL. En av dem som jag först mötte i cyberrymden och sedan IRL är författaren Malin K Eriksson. Hon är en kvinna som sprudlar av entusiasm över bland annat sitt skrivande och har ett viktigt syfte med det hon gör och skriver om; att synliggöra de osedda i vårt samhälle. 

Idag är Malin K Eriksson gästbloggare hos mig. Jag tackar henne för hennes inlägg här och önskar henne all lycka i sitt skrivande.

Nu lämnar jag över ordet till Malin, varsågoda att läsa om allt det spännande och viktiga som hon sysselsätter sig med. /Anna-Karin

Hej alla som förväntar sig att få möta Anna-Karin här på bloggen. Anna-Karin med alla sina kloka, insiktsfulla tankar om samhället och de orättvisor som finns. Anna-Karin som alltid står på de svagas sida och som vill lyfta fram de människor som ofta inte syns i samhället. Det är något bra och viktigt hon gör, eller hur? 

Själv heter jag Malin K Eriksson och är författare och kulturarbetare. Med mina böcker vill jag göra detsamma som Anna-Karin gör, det vill säga lyfta fram människor som sällan får ta plats i samhället och litteraturen. Med mina böcker vill jag underhålla och roa, men också beröra och lyfta upp behoven som finns i samhället. 

Min debutroman "När minnen får liv" berättar en gravt fysiskt funktionsnedsatt kvinnas historia. Kvinnan, Grace, lever ett isolerat liv i bitterhet över sitt öde, men är samtidigt rädd att konfrontera minnena av sitt förflutna. Det är först när en hemlös hund och en ny personlig assistent börjar hos henne, som hon vågar ge sig ut på den inre resa som hon måste göra. Romanen väcker många existentiella frågor, men också om synen på den ”perfekta människan”. 

Många skolor, vårdutbildningar och vårdanställda använder boken i arbetet med värdegrundsarbetet. Det gör mig så glad, för det lyfter den upp till en nivå där den inte bara underhåller läsaren, utan även hjälper människor att förändra sin syn på utanförskap till det bättre. 

Även mina barnböcker hittar behov hos de behövande i samhället. Bilderböckerna om Kalle Frågvis är humoristiskt skrivna, men tar samtidigt upp ämnen som barn i allmänhet och barn med autism i synnerhet, kan ha svårt att förstå. Den första boken handlar om att ljuga och bjuder aktivt in barnen till att fundera kring skillnaden mellan att ljuga och göra andra saker då man heller inte säger sanningen. 

Nu låter det kanske som om jag är en väldigt präktig människa. Lite tråkig till och med, kanske en del tycker. Då är det tur att jag har Kalle Frågvis som kompis på riktigt. Han är min buktalardocka, och han lyckas alltid få mig att skratta. Vi tycker det är jätteroligt att besöka barngrupper, bibliotek och andra sammanhang för att roa och inspirera till att läsa. Kanske ni vill att vi ska komma och hälsa på er? 

Om ni vill läsa mer om mig och böckerna kan ni läsa på Bankeryd Bok och Kultur.

Böckerna hittar ni hos alla nätbokhandlar.

Med vänlig hälsning /Malin

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tackar Malin för att hon ville dela med sig här i min blogg om sitt skrivande. :)

   Hoppas att du har det bra, Cathrin. Jag ska kika in hos dig snart. Läser nästan inget alls i bloggar just nu. Känner mig så trött. Fast det blir bättre igen så småningom.

   Kram

   Radera
 2. Så kul att få hitta en ny blogg och även läsa om dig här inne Malin.

  /kram Spanaren/Ann-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade till min blogg, Spanaren/Ann-Britt. Jag ska kika in i din blogg. :)

   Kram

   Radera
 3. Vad tråkigt att du känner sig så trött. Läste att du hade fått in en artikel på Newsmill. Grattis!! Bra skrivet. Hoppas många läser den och att dina krafter återkommer! Kram C

  SvaraRadera
 4. Dig så trött, ska det stå. C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag somnade jag i soffan efter att jag ätit. Jättetrött känner jag mig ibland, Cathrin.

   Kram

   Radera