onsdag 6 augusti 2014

Träna zumba i höst

Häromdagen sökte jag efter en lydnadskurs för Mimmi på SBK. Den administrerades av Medborgarskolan. Där fick jag syn på en sommarkurs i zumba. Fyra tillfällen för 300 kronor. Åh sån lust jag fick! Jag anmälde mig direkt.

Igår var jag på den första träningen. Det var härliga rörelser till härlig musik. Att röra sig till musik, att dansa, löser upp spänningar, sätter fart på cirkulationen och på en massa fantastiska hormoner. Minskar risken för depression och minskar ångest och oro. Övar upp koordinationsförmågan och balansen. Med mera med mera.

Jag mådde så gott efter passet. Sov hela natten inatt. Idag hade jag till min egen förvåning ingen träningsvärk alls. Mådde istället bättre än jag brukar göra. Kände mig smidigare i hela kroppen och hade mycket mindre smärta än jag brukar ha.

Nu har jag anmält mig också till höstkursen i zumba.

Så härligt det ska bli att zumba mig igenom hösten!


#bloggswe

4 kommentarer:

 1. Har många gånger tänkt att jag skulle testa zumba. Det ser roligt ut. Men det viktigaste är att man rör på sig över huvud taget. Och det är aldrig för sent att börja. Jag började på gym efter fyllda 68 och hade då aldrig satt min fot på ett gym tidigare och har nu i snart tre år kört cirkelträning 2 ggr/veckan. Bra för rörlighet, koordination, styrka och balans. Skulle inte kunna vara utan det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så starkt av dig, Nini, att börja på gym när du fyllt 68. Särskilt som du aldrig förut varit på gym. Ja, röra på sig är viktigt, man blir glad och stark och mår bättre både i kroppen och själen.

   Heja dig och lycka till med din träning!

   Allt gott!

   Radera
 2. det ser jättekul ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen roligt på zumban. Jag ser redan fram mot nästa pass där. :)

   Allt gott!

   Radera