tisdag 5 augusti 2014

Samla kulturupplevelser i Kulturdagboken


Jag har sedan flera år tillbaka känt att kulturen kommer att växa, det som människor i vår tid kommer att längta efter särskilt mycket och söka sig till. Inte minst som en läkande kraft.

Därför blev jag så glad när jag fick se att en av mina vänner, Elisabeth Jönsson, skapat en Kulturdagbok genom Punctum saliens.

Jag beställde ett exemplar. Det är inte så ofta längre som jag skriver med en vanlig penna. Fast när jag fick Kulturdagboken i min hand, kände jag stark lust att skriva med kulspetspenna igen.

I Kulturdagboken kan jag anteckna olika kulturmöten. Om jag går på teater, bio, en utställning eller lyssnar på musik. Läser en bra bok eller hör en dikt. Berörs av en händelse i naturen. Ser en staty som griper tag i mig. Gör en resa. Allt som berör mig som människa är kultur för mig.

Anteckningssidorna i Kulturdagboken har vackra fotografier som gråvit bakgrund.

Genom att anteckna hur jag känt i ett kulturmöte kan jag så småningom efteråt följa vad som sker med mig som människa i de mötena. Hur kulturen får mig att växa som människa.

I slutet av boken finns bland annat blanka sidor med önskelistor och favoritlistor där man själv kan skriva i det man drömmer om att uppleva i kulturens värld.

Tack, Elisabeth, för att du skapat denna vackra bok som fyller mig med ännu större lust att söka mig till kulturens alla former och att skriva ned hur de påverkat mig.

Kulturdagboken finns att köpa HÄR.


#bloggswe

4 kommentarer:

 1. Det var en väldigt bra idé. Jag älskar kultur men har inte haft samma möjligheter numera för det är så mycket dyrare nu att gå på teater och konserter. Har varit på några i kyrkor men jag skall försöka ta mig till några konstutställningar och annat i höst. Det ger väldigt mycket som du säger och berikar. Det var verkligen en fin Kulturdagbok hon skapat. Då kan man gå tillbaka och bläddra och gå på minnenas allé och som du säger så är kultur både läkande och berikande

  På 1990-talet upplevde jag mycket kultur i Stockholm för jag bodde så nära. Det är dom sista åren det varit lite magert. Man får så mycket mindre inkomst som sjuk och till slut sinar reserverna men man får fika lite mindre ;)) Vi brukar gå på Musikcafé och det är ju också kultur. Nu blev jag peppad och skall börja anteckna själv så man kan gå tillbaka och minnas

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fika kan vara kultur också, tänker jag. ;) :)

   Igår var jag på Vätterstranden och där var det gratis att lyssna på mycket vacker levande musik vid Café 93. Vättern låg spegelblank. Ett litet kulturtips om sommaren i Vätterbygden.

   Lycka till med att anteckna dina kulturupplevelser, Malin!

   Kram

   Radera
 2. Så kul och tack för tipset! Kram

  SvaraRadera