söndag 19 oktober 2014

De inhumana utförsäkringarna försvinner 1 juli 2015

Nu rinner glädjetårar ur mina ögon! I nyheterna ikväll läser jag att den bortre tidsgränsen försvinner 1 juli 2015. Därmed blir det ÄNTLIGEN ett slut på det inhumana systemet med utförsäkringar.

Tänk att jag får uppleva detta i mitt liv! Som jag skrivit och bloggat om det. I mer än sex långa och mycket tuffa år. Så många sjuka människor som farit illa när de utförsäkrats. Så som vi pressats och legat sömnlösa och känt oro för vår ekonomi. Som vår hälsa försämrats av all den oron systemet med utförsäkringar har inneburit.

En särskild hälsning till Martin Moberg, Solrosuppropet, Välfärdsmanifestationen FB, Kjell Rautio, Ett hjärta rött, Annarkia med flera med flera,  som genom bland annat bloggande brunnit minst lika starkt som jag för att en dag få ett slut på de inhumana utförsäkringarna.

Gissa om jag ska fira den 1 juli 2015!

Och kanske är det inbillning. Fast samtidigt som mina ögon tåras, känner jag som att en stor suck drar genom vårt vackra land Sverige.

En djup, innerlig suck av lättnad.

Äntligen kan jag och så många med mig andas och känna hopp igen.

Hopp om en tillräckligt trygg och human sjukförsäkring för alla.

Och få tillräcklig tid att läka samman i lugn och ro när det behövs.

Jag ser ett Sverige på väg mot sann hälsa.Lästips:

"Nu stoppas sju svåra år med utförsäkringar" (Solrosuppropet)

"Ett Äntligen-vrål igår kväll..." (Martin Mobergs betraktelser, FB)

"Nu stoppas utförsäkringarna - Väldigt trevligt besked" (Dagens Arena)

"Cancersjuka slipper högerns utanförskap" (Aftonbladet)

"I Onådens år 2013.... " (SVT)
#svpol

12 kommentarer:

 1. Jag blir tårögd jag med, vilken lycka!
  En så tuff tid jag gått igenom på grund av detta, så ska ingen behöva ha det ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuffa tider har det verkligen varit för oss sjuka under alliansens styre. Nu önskar jag att den nya regeringens budget går igenom. Så att det åtminstone blir ett slut på de inhumana utförsäkringarna av sjuka människor.

   Varm kram

   Radera
 2. Ja, äntligen!! Minns ångesten inför detta när jag var utförsäkrad, det räcker ju lixom med skiten man dras med ändå...utförsäkring gjorde ingen friskare utan snarare tvärt om.
  Kram/carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir ju inte friskare av att få så dålig ekonomi att man blir fattig. Eller av att pressas och att man inte litar på dig som människa när du säger att du mår dåligt.

   Det finns mycket som behöver förändras i hur man hanterar bland annat sjuka människor i Sverige idag.

   Varm kram

   Radera
 3. Positivt :)

  http://jmm.nu/forsakringskassan-ar-orattvis/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jmm, nu önskar jag bara att den här budgeten går igenom också. Det är spännande, nästan lite väl spännande just nu ibland när det gäller politiken.

   Allt gott och tack för länken!

   Radera
 4. Det låter helt underbart och jag glädjs åt alla som slipper bli drabbade av detta. Bara att bli sjuk tar på och sen att oroa sig för ekonomin gör ju inte folk friskare. Jag är så gammal så jag kom ihåg när det var 100% i sjukpenning och då kunde folk vara hemma och bli riktigt frisk, det fanns inget tak.

  Härligt skrivet av dig

  stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin. Oj, oj.. 100 % i sjukpenning, det är en mycket stor skillnad på då och nu. Jag tror aldrig mera att vi får uppleva 100 % i ersättning när vi är sjuka. Fast en tillräckligt hög ersättning för att slippa känna oro för ekonomin, det ska man ha som sjuk människa, tycker jag. Annars är risken så stor att man blir ännu sämre. Vilket man ju kan se tydligt nu efter alliansens experiment med sjuka människor; allt fler blir sjuka i Sverige idag. Inte minst psykiskt. Det tär på psyket att känna oro.

   Varm kram

   Radera
 5. Jag gläds innerligt med dig Anna-Karin att sjukförsäkringen
  skall humaniseras. Men tror du inte att reformen kommer till
  för att hålla Jimmie Å borta från riksdagen på obestämd tid ;)
  Allting har en ända som kan knytas ihop med en annan.

  Oj vad det kommer att fuskas hör jag redan ropen skalla.
  Här vare friska tag i Tallebacken. Kram o grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Kalle att du gläds med mig. Jag önskar bara att nya regeringens budget ska gå igenom. Det är inget säkert, det är nästan alltför spännande just nu.

   Kram

   Radera
 6. Så bra sagt; "Och kanske är det inbillning. Fast samtidigt som mina ögon tåras, känner jag som att en stor suck drar genom vårt vackra land Sverige.

  En djup, innerlig suck av lättnad."

  Sant/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Spanaren. :)

   Jo, visst kände jag den där sucken av lättnad dra igenom Sverige när beskeden om en humanare politik än under de senaste åtta åren började strömma ut i media. Jag tror att de allra flesta människor vill ett jämlikt samhälle i stället för motsatsen.

   Varm kram

   Radera