onsdag 12 november 2014

Omslaget till min bok Omfamna livet - så glad för det!


Så här tjusigt kommer omslaget till min bok "Omfamna livet" att vara på min så småningom färdiga bok! Jag känner mig mer än nöjd med det. Det var aldrig tanken att jag själv skulle synas på framsidan. Fast nu blev det så i alla fall.

Den fina bilden har min äldsta dotter, Isabelle Mattsson, tagit. Jag har fått hjälp med färgsättning, typsnitt och textplacering av en mycket generös och kunnig kvinna som jag mött genom cyberrymden.

HÄR kan du se mitt första förslag till bokomslag som jag skapade själv från samma bild. Du märker säkert tydligt vilken skillnad det kan göra när man som egenutgivare får hjälp av ett proffs. Det är som med det mesta här i livet att man ofta behöver viss kunskap eller erfarenhet för att få ett tillräckligt bra resultat. Jag har arbetat i många år i arbetslivet tillsammans med grafiker och har stor respekt för deras kunnande. Även om jag också alltid själv lyssnar till min egen magkänsla.

Stort tack, Tina Back, NordLitt, för din hjälp som för mig kändes som en riktig skänk från ovan eftersom jag inte själv vare sig bett om den eller ens tänkt be om hjälp. Jag blev så glad när du erbjöd dig att hjälpa mig. För jag insåg att här hade jag själv inte tillräcklig kunskap.

Tina tyckte mycket om bilden när hon fick se den i en grupp på Facebook där jag la ut den för att få synpunkter på den. Hon fick lov att använda min bild som ett övningsexempel för andra i hur man kan tänka och jobba med ett bokomslag.

Så kanske har min bild till bokomslaget för "Omfamna livet" förhoppningsvis redan gett något till en annan människa. Det som är tanken att också texterna jag skrivit i boken "Omfamna livet" ska göra.

"Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, natur, hopp, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet. 

Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget. 

Jag önskar att det jag skrivit ska öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Boken passar också för en studiecirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna. 

Målgrupp är unga vuxna och uppåt. 

Boken beräknas ges ut under 2014-2015.

10 kommentarer:

 1. Slutresultatet blev jättebra! Tycker det är bra att du också är med på bilden, då blir det en helhet Lycka till med boken!
  Kram Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kim! :)

   Jag är själv mycket nöjd med det här omslaget. Det känns så gott i min mage när jag tittar på det. Nu börjar min bok verkligen kännas "på riktigt" för mig.

   Kram

   Radera
 2. Ser fram emot bok och omslag. Du blir alltid bra på bild. Kram

  SvaraRadera
 3. Anna-Karin, ja nu kan du vara riktigt nöjd och glad med
  det suveräna omslaget. Upp och ned som livet självt ;)
  Den lilla hårlocken nere till höger, sån tur att den kom med.

  Årets perfekta goda julklappsbok tänker jag.
  Kalle i Tallebacken dubblerar beställningen. ((Kram))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är finurlig du, Kalle. Jag tror av det du skriver att du förstått att ordet "livet" på bokomslaget är lika snirkligt som livet självt. Det finns en tanke med typsnittsvalet där. :)

   Jag får se om boken blir klar för försäljning innan jul. Smart försäljningsmässigt säkert. Fast hur smart är det för min hälsa, tänker jag. Det är så mycket som ska fixas innan jul. Jag får se. :)

   Kram

   Radera
 4. Verkligen fint bokomslag Anna-Karin.

  Kramen Eva  SvaraRadera
 5. Jättefint omslag på boken. Jag fyllde på lite i mitt inlägg genom att skriva vad din bok heter och länka från samma inlägg. Bra fotat av din dotter.

  kram

  SvaraRadera