lördag 27 december 2014

Recension "Omfamna livet" av Elisabeth Jönsson, Punctum Saliens


"Att få läsa texter som berör ens innersta är en gåva, en nåd. I orden finns tröst att finna, men också tillit och hopp. En av de böcker jag läst under senare tid och vars texter berört mig mycket är Anna-Karin Mattssons ”Omfamna livet”." (Elisabeth Jönsson, Punctum Saliens)

Igår fick jag den första recensionen av boken "Omfamna livet". Den första bok som jag skrivit och gett ut som egenutgivare.

HÄR kan du läsa Elisabeths hela recension av boken "Omfamna livet".

För 14 år sedan var jag så utmattad att jag inte kunde sätta samman mitt eget namn. Jag förstod inte engelska om jag hörde det på radion. Trots att jag tagit högskolepoäng i engelska språket. Det har tagit så lång tid för mig att läka samman. Jag har lärt mig väldigt mycket under den tiden. Om människan. Om mig själv. Ett av de mest viktiga medlen för mig att läka samman har varit skrivandet. Bloggandet här i min blogg.

Idag har jag skrivit en bok som jag säljer och nu har jag också fått min första längre recension av boken. Den verkligt stora segern för mig är att jag klarat att genomföra projektet att skriva och ge ut en bok.

Att sedan också känna genom ord från läsare att boken verkar uppfylla målet jag hade när jag började skriva den känns fantastiskt för mig. En viktig bonus.

Elisabeths recension är en av de viktiga bekräftelser jag fått på att "Omfamna livet" blev just den boken som jag tänkte mig att den skulle bli.

Elisabeth Jönsson som skrivit recensionen är kommunikatör och gymnasielärare. Hon har också arbetat som journalist med mera. Elisabeth undervisar i estetik, medier, kommunikation och digitalt skapande. 2014 fick hon ta emot pris som årets nätspridare i Kronobergs län. Sedan 2010 driver Elisabeth Punctum Saliens, ett inspirations- och kulturprojekt. Punctum Saliens finns också som kulturtidskrift på nätet och har utgivarbevis. Hon har också gett ut böcker och nyligen startat sitt eget förlag, Liv&Tanke Förlag. Och så bloggar Elisabeth, precis som jag själv.

Varmt tack, Elisabeth, för din recension av boken "Omfamna livet". Det här ska jag fira idag på något sätt. Känner mig så ödmjukt glad och tacksam och nästan en liten gnutta blyg mitt i alltsammans. Rörd och lite lätt rodnande känner jag mig. Fast allra mest riktigt glad.

Det här trodde jag inte för ett år sedan.

Fast jag drömde om det.

Elisabeth har också skrivit om "Omfamna livet" på sajten "Boktipset".

4 kommentarer:

 1. Grattis till recensionen. Bekräftelse och rosor behöver vi alla. Du har gjort en fantastisk livsresa och har på vägen skaffat erfarenheter som jag på ett vis önskar att du aldrig fått. (du förstår hur jag menar) Hoppas du firar på något mysigt sätt. Jag önskar dig fler framgångar och förhoppningsvis blir 2015 ett år du minns med tillfredställelse i framtiden. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Bosse! :)

   Och jag förstår hur du menar, tack för din omtanke. Det är väl ingen av oss som helt slipper undan "livet" med allt vad det kan innebära, tänker jag. Fast visst är där saker som också jag önskar att jag sluppit uppleva. Men när jag nu fick uppleva det så kan jag göra något meningsfullt av det i alla fall.

   Kanske är det just det som är meningen med våra liv? Jag vet inte. Imre Kertesz har skrivit de vackra orden "Livet måste ha mening". Det var vad han kom fram till efter att ha suttit i koncentrationsläger och studerat vilka människor som överlevde de mest vidriga förhållanden en människa kan leva i. Överlevarna var de människor som lyckades skapa sig en sorts mening mitt i alltsammans. Något att leva för, trots allt. Hans tankar har varit till stor hjälp för mig i mitt liv.

   Jag har haft en härligt glad jul och är så tacksam för det. Önskar att du också har haft det och att du får ett härligt 2015. Bara några dagar kvar på 2014 nu ju. :)

   Kram

   Radera
 2. Det var en jättefin recension du fick och jag börjar förstå att jag nog kan läsa boken också när det står att man skall läsa den långsamt och i små portioner. Det är en gåva att kunna skriva så och jag kommer att köpa boken nästa månad för nu är vi lite barskrapade efter julen och bilen.

  Grattis till både recensionen och att du skrivit en bok

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Malin, jag är så glad för den här recensionen. :)

   En av tankarna med min bok är just att man ska kunna läsa den också om man annars har svårt att läsa böcker/längre texter. Så som det varit för mig själv sedan jag fick skadan i nacken och sedan utmattningssyndrom.

   Du är välkommen att köpa boken när helst du vill. Den kommer att finns att köpa länge, länge.

   Kram

   Radera