söndag 29 mars 2015

"Omfamna livet" - bra bok också för bokcirkel tycker läsare


Så glad jag blir för de här raderna till mig idag från en läsare av boken jag skrivit, "Omfamna livet":

"När man läst den från pärm till pärm, ja då börjar man om. Mer Anna-Karin Mattsson åt folket! Boken är så fantastiskt användbar, Anna-Karin, inte bara för den njutbara läsningen utan också för att den funkar så bra i en bokcirkel. Den förlöser känslor för du vågar komma nära."


Boken som jag skrivit, "Omfamna livet", är en bok lätt att hålla i handen med korta, fristående berättelser om livets olika skiftningar och om vad det kan vara att vara en människa.

Du kan köpa boken hos Bokus, Adlibris, CDON.com och Solentro eller genom att skicka ett mail till mig direkt: anna.karinmattsson@hotmail.com


#blogg100 #bloggswe #OmfamnaLivet

9 kommentarer:

 1. Lämnade in din bok som inköpsförslag på biblioteket i Jönköping. De har beställt den så snart kan jag och många fler läsa din bok. Ser fram emot att läsa den.
  Allt gott till dig!
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, anonym, vilken överraskning du skriver till mig och så glad jag blir för den! :)

   Jag önskar att du ska få varm läsning från en människa till en annan genom boken jag skrivit.

   Allt gott och stor kram till dig! Och vem är du, tänker jag? Är du någon som jag känner IRL?

   Radera
  2. Vi känner inte varandra....än? Har börjat läsa din blogg rätt nyligen. Vet inte hur jag hamnade här, men det var antagligen när jag googlade om utmattningssyndrom.
   Har själv en mångårig sjukskrivning som nu fått en oväntat abrupt vändning.
   Vi verkar ha samma yogalärare. Jag går dock på kurs i hennes egen regi. Håller med dig: MediYoga till folket! Speciellt till dom utmattade.
   Vill verkligen tipsa om inköpsförslag på bibblan. I Jönköping har jag lämnat in många förslag och endast blivit utan vid någon enstaka gång. Jättebra!
   Kram M

   Radera
  3. Så glad jag är att du hittade till min blogg, M! Här kan vi dela erfarenheter med varandra och stötta varandra om vi vill det.

   Så fint att din sjukskrivning fått en vändning, stort lycka till önskar jag dig på din resa mot hälsa och välmående.

   Världen är liten ibland tänker jag när jag läser att du och jag tydligen har samma yogalärare. Nu är kursen slut för våren. Jag tränar Mediyoga på Balansonline.se och så kan jag göra det jag lärt mig under kursen hemma när jag vill.

   Så bra att bibblan här i stan är positiva till bokinköp. Jag har varit en riktig bokslukare och lånat massor på bibblan här. Efter utmattning får jag välja delvis annan litteratur än vad jag gjorde innan. Det är bra att det finns bibliotek, något att värna om.

   Kram

   Radera
  4. God morgon/God middag/ God Kväll!
   Ser att du tolkade den oväntat abrupta vändningen i min sjukskrivning som något positivt. Dock är det inte så. Utan helt plötsligt har jag inte rätt till sjukpenning då en psykiatriker som FK anlitar inte anser att jag har utmattningssyndrom längre trots att 3 andra läkare säger det och har gjort det i 13 år. Oavsett vad man vill kalla mina symtom så är FK väl medvetna om att jag har mina symptom men de får inte dom underlag skrivna så som de önskar av sjukvården och då får jag inte pengar. Denna byråkrati gör att sjuka människor blir utan pengar. Undrat många gånger vad det är som är sjukt: jag eller samhället?
   Tyvärr försämras jag ju naturligtvis pga av hela den här processen med avslag, omprövning, utredningar Arbetsförmedlingen, läkarbesök osv. Den kraft det behövs till detta arbete skulle göra större nytta att användas till uppbyggande processer.

   Är mån om att känna mig levande trots allt och fokuserar på allt det goda jag har.

   Jag hoppas du har en bra dag och att du känner livet i dig, trots allt annat.

   Livet = Gott & Blandat

   Kram M

   Radera
  5. Oj, M, så trist att läsa om hur du har det. Helt tvärt emot hur jag uppfattade det du skrivit till mig.

   Här i min blogg finns länkar under vinjetten "utmattningssyndrom". Länkar med fakta kring den hjärnskada som man faktiskt får efter en utmattning. Kanske kan det vara till hjälp för dig tänker jag. Det är så individuellt hur mycket man läker och hur lång tid det tar. Många som fått utmattningssyndrom upplever att man aldrig blir den man en gång var igen.

   Bra att du fokuserar på det goda du ändå har i ditt liv. I FB finns en stödgrupp för människor med utmattningssyndrom. Där kan man t ex få tips om man behöver kontakta advokat för att få hjälp kring sjukersättningen.

   Många styrkekramar till dig från mig

   Radera
  6. Jo, förresten, är det sjukpenning som du har haft hela tiden i 13 år? Eller har du varit beviljad sjukersättning? Berätta gärna.

   Kram

   Radera
 2. Hej Anna-Karin, lilla bokvän. Du skulle fått en trevlig bild från
  biblioteket där tjejen som är så lik din dotter, med förtjust min,
  hållit upp din bok ”Omfamna livet” hade jag tänkt.
  Men alla invandrande arbetslösa med barn har lett till kris i
  kommunens kassa, så det blir inte råd till några mer bokinköp
  i år. Kanske till jul, och min beställning står kvar.
  De säger att du finns representerad på Kungliga Biblioteket.
  Inte så illa det heller ;) Vårkram från sorgsen Kalle


  SvaraRadera
  Svar
  1. Den bilden hade varit rolig att se, Kalle. Kanske får jag se den så småningom, tänker jag. :)

   Att ta emot flyktingar är en solidarisk handling. Så bra att de gör det i din kommun. Det är viktigare att utsatta människor får trygghet någonstans i världen än att min lilla bok hamnar på ett bibliotek, tycker jag. Skyllde biblioteket på invandrade arbetslösa att de inte köpte in min bok? Det förvånar mig i så fall mycket.

   Ja, det finns ett pliktexemplar på Kungliga Biblioteket av min bok. Så som det ska vara med allt som trycks i Sverige för att lånas ut eller säljas. :)

   Hoppas att du så småningom får se boken på ditt bibliotek, Kalle. Kanske har du något annat bibliotek i närheten där du kan göra en inköpsbeställning av den? Man kan göra inköpsbeställningar via nätet. Berätta gärna för mig i så fall.

   Vårkram från ett mulet Vätterbygden

   Radera