måndag 29 juni 2015

Veckans tacksamhetJag känner mig tacksam att jag kan gå så långt som jag kan gå med mina ben idag. Att jag har hittat till yogan och meditationen som hjälper mig att hitta balansen i livet och vägleder mig från mitt inre.

Jag känner mig tacksam att jag har förmågan att känna glädje för andras skull liksom min egen. För att jag har humor även om jag inte visar så mycket av den här i min blogg kanske. Jag är tacksam över förmågan att kunna skratta åt mig själv.

Jag känner mig tacksam för att jag har så svårt att hata att jag nog aldrig känt hat i hela mitt liv. För att jag har förmågan att känna empati och för min starka längtan och drivkraft inifrån mig själv om en rättvis och kärleksfull värld.

Jag känner mig tacksam för min förmåga att leva mig in i hur andra människor har det även om det ibland innebär att jag känner en stark smärta inuti mig själv. Empati kan göra så ont ibland. Det finns en mening i den smärtan ändå. En känsla som säkert många gånger har stått i människans tjänst här på jorden. Och fortfarande gör det.

Jag känner mig tacksam över livets alla berg- och dalbanor som jag fått uppleva så här långt i mitt liv. Över de insikter som jag fått med mig även om en del av dem är smärtsamma.

Jag känner mig tacksam över min förmåga att ta mig igenom mörker, över min förmåga att resa mig igen liksom min förmåga och mitt mod att våga rasa ihop och gråta och visa mig svag och sårbar därför att livet blivit övermäktigt just då.

Jag känner mig tacksam över att jag har ett liv att leva.

Tack för denna dagen och för alla mina känslor som jag kan känna!

18 kommentarer:

 1. Jag är tacksam för att få ha dig som vän :-)
  Se så mycket vi har att vara tacksam för och jag blir aldrig less att läsa dessa fina inlägg. Tack för ditt inlägg! /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du är min vän, Spanaren. :)

   Vi behöver tacksamheten för att orka som människor genom livet. Det ger kraft och glädje i bröstet. :)

   Kram

   Radera
 2. Hej Anna-Karin, jag känner att jag saknar dig - dina vackra ord och din empatiförmåga och dig som person, att du vet hur det är att kämpa. Så jag är tacksam för att jag träffat dig denna väg. Just nu när jag har ont och det regnar ute känns det verkligen på sin plats att hitta något att vara tacksam för. Då tittar jag in på din blogg. Kram Cathrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cathrin! Så varm av glädje jag kände mig när jag fick se dina rader till mig! :) Jag tänkte på dig i helgen. Jag saknar dig också och det du brukade blogga om. Så glad jag blir att du hör av dig till mig och att du läser här i min blogg!

   Det har varit en ovanligt lång och mörk och tung vår. Sommaren blommar därute för fullt och jag längtar efter att bara kunna sitta och njuta i skuggan under ett träd och fylla mig med kraft. Förhoppningsvis blir vädret bättre nu, det såg ut så igår i prognosen i alla fall.

   Jag känner med dig att du har ont. Hoppas att det lättar snart för dig lite. Musik lindrar för mig när inget annat hjälper.

   Många kramar till dig och du vet att du är välkommen hit till min blogg precis när du vill, Cathrin. Eller att skriva till mig via mail.

   Jag vet hur det kan kännas när man har så stark smärta att man inte riktigt orkar livet därute. Då, bland annat, är det bra med Internet.

   Man får göra det man kan för sig själv. Ibland är det rörelse som är det bästa. Ibland är det vilan och tystnaden.

   Sommarkram/Anna-Karin

   Radera
 3. Viktiga saker att vara tacksam över - att kunna glädjas och inte känna hat. Önskar dig en riktigt bra sommardag! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå människor som känner hat när de råkat ut för något omänskligt svårt. Fast själv bär jag inte på något hat, tack och lov. Så tungt det måste vara att bära på hat.

   Arg kan jag vara. Fast det är en annan känsla än hat.

   Att känna glädje och tacksamhet gör att man känner sig lätt inuti. :)

   Tack för dina rader till mig och ha det riktigt bra du också!

   Kram

   Radera
 4. Så underbara saker och vackert skrivet
  Yoga måste kag börja med så fort kroppen orkar igen !! Det ger så mycket tillbaka
  Tack för att du dela !!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läste det jag skrivit! :)

   Yogan ger verkligen mycket till mig som människa. Energi, avslappning, insikter, styrka både fysiskt och psykiskt. Fint att du också känner vad yogan ger. :)

   Kram

   Radera
 5. Så många fina tankar och känslor att vara tacksam för :)
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Eva! :) Din lista var också underbar att få ta del av.

   En somrig vecka önskar jag dig!

   Kram

   Radera
 6. Så mycket fint och viktigt på din lista! Empati är en fin egenskap. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mia! :)

   En skön vecka önskar jag dig också.

   Kram

   Radera
 7. Det var verkligen en fin lista, som liksom går på djupet. Både tacksamhet och lycka kommer ju ofta innefrån.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cissi! :) Det bästa vi har i livet kommer inifrån oss själva, tänker jag. Fast att vi konstigt nog söker så mycket utifrån för att må bra.

   En somrig vecka önskar jag dig!

   Kram

   Radera
 8. Dagens text med alla de goda grobara tankefröna måste du ha med
  i "Omfamna livet" del två. Vad riktar du främst din tacksamhet
  emot egentligen? Det är ju inte vilken känsla som helst liksom.
  ((Kram)) från undrande Kalle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle. :)

   Jag är så nöjd fortfarande med min första bok Omfamna livet. Om det blir någon mer i framtiden återstår att se. Jag är väldigt trött nu, har haft mycket som hänt i våras på det personliga planet och långsamt återhämtar jag mig nu. Det får ta den tid som det tar.

   Min känsla av tacksamhet riktar jag ibland inåt mig själv, ibland uppåt himlen, ibland ut i naturen, ibland åt människorna. Det är olika. :) Fin fråga som du ställde till mig, tack för den Kalle.

   En härlig sommarvecka önskar jag dig!

   Kram

   Radera
 9. Din tacksamtslista är verkligen varm och känslosam.
  Mycket fina tankar som kommer fram.
  Va roligt att du är med och delar! :)
  Önskar dig en riktigt fin dag!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Susanne för dina vänliga ord till mig om det jag skrivit! :)

   En skön sommardag önskar jag dig och kram!

   Radera