fredag 13 november 2015

Trött hund, trött matte och app för en god sömn


Det är fredag. Det regnar. Det är grått. Det är november. Jag installerade en app igår kväll som jag fick tips om från min lillebror. Den mäter hur man sover, hur mycket man rör sig i sömnen och om man snarkar eller har andra ljud för sig i sömnen.

Dessutom ska den så småningom väcka mig i en sömnfas när jag är i det tillståndet så att jag kommer att känna mig pigg under dagen.

Jaha, det ska bli spännande att se om det fungerar. Mycket teknik finns det. Spännande att testa, tycker jag.

I appen fanns det också en hel del bra tips om hur man får en god sömn, det som är så viktigt för att man ska må bra och känna sig på gott humör. Där fanns också tips och övningar för att komma igång på morgonen. Små klipp med lätta yogaövningar och mini-gympa för att köra igång kroppen.

Appen heter "SleepBot" om du själv vill testa.

Min hund klarar både att somna och att hålla sig pigg under dagen utan någon som helst app. En sötnos är hon och i morse gosade vi länge tillsammans i sängen innan jag gick upp.

8 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att höra hur det går för dig med appen
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tredje natten jag använt appen nu. Ska jag lita på den så snarkar jag inte alls, tack och lov. ;) :) Den väcker mig mjukt. Fortsättning följer. :)

   Kram/Anna-Karin

   Radera
 2. Kalle i Tallebacken har uppfunnit en genialisk somnarklocka.
  Den mumlar riksdagsreferat i oändlighet.
  Har även patentsökt "Den självavstängande väckarklockan"
  Så om inte din app fungerar, eller du går i sömne....hör av dig.
  ((Kram))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha.. det var en genialisk somnarklocka du kommit på, Kalle. Skulle absolut fungera för mig om jag hade svårt att somna. Men jag har inga som helst problem att somna på kvällen. Jag brukar slockna direkt kring klockan 22.00. :)

   Jag har problem med att vakna, även om jag sover de timmar som jag behöver. Det kan bero på flera olika saker, tror jag. Ibland känns det som att jag inte vaknar förrän precis innan jag blir jättetrött och ska lägga mig och sova för natten.

   Hur många timmar sover du per natt, Kalle?

   Kram

   Radera
 3. Själv är jag skeptisk med att ha för mycket teknik omkring mig då jag sover, men förstår de som gör allt för att sova gott. Är sjukpensionär och stressas inte av sömnen på samma sätt som då man jobbade. Berätta hur det gick sen så vi får höra/ kram Kaktusen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har normalt inte heller någon teknik i sovrummet. Men nu ville jag testa den här appen, främst för att se om jag snarkar, vilket ju kan störa sömnen.

   Men de nätter nu som jag testat appen så har jag inte snarkat, bara småsnusat ibland. Jag har sovit tillräckligt med timmar. Ändå känner jag mig trött. Det tror jag kan bero på mörkret den här årstiden.

   Kram

   Radera
 4. Oj, den vågar jag inte installera. Lite löjligt jag vet :). Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte löjligt. :) Bara olika hur man är. Jag är nyfiken av mig, vill gärna testa. :)

   Kram

   Radera