söndag 6 mars 2016

Härliga Dagny, 103 år och världens äldsta bloggare

Den människa finns nog knappast som kan stå emot Dagny, 103 år och hennes humor, charm, skärpa, levnadsvisdom och livsglädje. Tänker jag efter att ha sett henne i Skavlan i fredags. Dagny Carlsson, världens äldsta bloggare.

Jag har bloggat om Dagny förut. Nu är hon aktuell igen och syns i olika media. Det är så underbart att höra henne berätta om hur hon genom en dator och en blogg fick en ny hobby i livet när hennes man och många av hennes vänner var döda. Hon kände sig ensam. Men på nätet hittade hon till nya människor. Dessutom blev bloggen en dröm som gick i uppfyllelse för henne. Hela sitt liv hade hon drömt om att blir författare, fast inte vågat. Men bättre sent än aldrig, det uttrycket passar väl in på Dagny.

Idag har hennes blogg 1 miljon besökare enligt vad jag hörde i Skavlan. Hon har blivit en kändis på äldre dar efter att hela sitt liv varit blyg. Som hon själv säger så har hon kaxat till sig med åren.

Dagny är född 1912. Samma år som Titanic föddes. Hon har massor att berätta. Ofta skriver hon om sina minnen i sin blogg. Hon följer också med i det som händer idag i världen. Att vara nyfiken är en av hennes drivkrafter och ett av hennes recept på att ha ett lyckligt och långt liv. Och att inte ge upp även om det känns tufft ibland.

Enligt Dagny var det inte alls bättre förr. Hon hyllar vår tid och ser allt positivt vi har idag som inte fanns förr.

Bara en sådan sak är ju alldeles underbar att höra om för oss som är födda långt senare än 1912. Att få ta del av en äldre människas perspektiv.

Nu i vår fyller Dagny 104 år.


 
#Blogg100 - dag 6

4 kommentarer:

 1. Jag har följt Dagny en hel del. Hon är frän. Verkligen.
  Tänk, att få ett lyft vid den höga åldern! Starkt gjort. Imponerad. Och så härligt att hon skrivit ned så mycket, för oftast försvinner annars minnena när rösten tystnat.
  SöndagsKram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är helt underbar, Dagny. Jag har sett henne i Fråga Doktorn bland annat förut. Jag blev så glad när hon skulle vara med i Skavlan. Tänk så mycket hon har att berätta och det gör hon också genom sitt bloggande. Hon har många åsikter och tankar och berättelser. Och som du skriver så är det ju härligt att hennes minnen kan leva vidare genom bloggandet.

   Kram

   Radera
 2. Jag har åxo följt Dagny lite då och då i hennes härliga blogg.
  Visst är det en helt fantastisk kvinna. Vilken charm....Vilken humor hon har. Vilken förebild det är.
  Jag säger bara Wooow.

  Nu får du Ha en fortsatt fin söndag fina du.
  Varm GladKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är en härlig förebild att ha med sig, Dagny. Sån humor och livsglädje som hon har och också många kloka tankar att dela med sig av.

   Jag tycker om att lyssna på äldre människor. Att höra dem berätta om sitt liv och hur de tänker.

   Kram

   Radera