fredag 14 maj 2010

Hur det gick med mitt brun-utan-solande


Jag kunde alltså inte sitta så här och sola på någon strand igår. Utan jag smorde (eller säger man smörjde?) in kroppen med brun-utan-sol-kräm som jag köpt till extrapris på apoteket i stället. Krämen har märket ACO och heter Brun utan sol för kropp och ansikte - Self tanning lotion. Tuben är brun och vit. Hur gick det nu då? Så här ett antal timmar senare så vet jag ju resultatet.

Det blev jättefint! Jag ser ut som att jag har varit på solsemester utan att se bränd ut!

Det var en billig semester, måste jag säga. Och en riktig humörhöjare att se så fint solbränd ut.

Och detta har jag väntat på i hela mitt liv... inte tagit mig tid att smörja in min kropp med brun-utan-sol... hur i hela friden har jag missat det? Ja, jag har inte brytt mig särskilt mycket om mig själv alltid när barnen var mindre. Men nu gör jag det i stället. Och det är så härligt att äntligen ha tid för sig själv igen.

Jag har smörjt in mig idag igen. Jag har min tonåring som ger mig tips. Hon säger att i ansiktet ska man smörja in krämen en bit in vid hårfästet, så blir det ingen kant där. Det är bra att peela huden innan man smörjer in krämen. Jag använder mig av en skrubbhandske när jag duschar. Så är huden jämn och fin. I början kan man smörja in huden varje dag, läser jag på tuben. När man känner att man fått den nyans man vill ha, då räcker det att smörja in huden var tredje dag.

Den tiden tycker jag att jag kan lägga på mig själv och att det är värt det. Det är roligt att ha lite bruna ben när det blir dags att ta av sig strumporna eller tightsen. Att vara förberedd.

Jag tycker dessutom att krämen har gett lite skimmer åt huden, och min hud känns mjuk och len av krämen. Vad jag kan se är jag inte flammig eller fläckig. Tonåringen har också godkänt resultatet och själv börjat smörja in sig med samma kräm nu. Jag ser pigg och fräsch ut! Vinterblekheten är som bortblåst!

Mitt-i-livet är underbart att vara för mig som kvinna! Att få rå om sig själv igen ibland! Nu har jag upptäckt att jag ska ge mina fötter lite omtanke också. Det är lätt att glömma bort sina fötter. Så ikväll blir det fotbad och peeling och fotkräm!

12 kommentarer:

 1. Maskroskvinnan!
  Det gäller att få allt insmort annars kan de tro du ha pigmentsfel*Fniss*
  Jag äönskar dej en trevlig Fredag.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Instämmer i "rå om oss själva-tänket". :)

  Både fysiskt och psykiskt välbefinnande tycker jag låter som nåt man önskar alla.

  Så kör på Anna-Karin!

  SvaraRadera
 3. Men bilden då Anna-Karin, får vi inte se hur resultatet blev? Jag har alltid varit så skeptisk till sådan produkter men man kanske skulle prova, vinterblek som man är. Ha nu en riktigt skön helg i din solblekta skrud./Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Jag har också gjort det ett par gånger och det var så himla fint...sen när jag slutade smörja mig då blev det inte lika snyggt...blev flammig och fläckig:). Tog mig ett par skrubbningar sen var jag normal igen;). Snyggt är det i alla fall!

  Önskar dig en skön kväll!!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Hej Agath!

  Ja, det har du verkligen rätt i! Allt på en gång, så inte det blir prickigt! :))

  Ha en bra kväll!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej S o F!

  Ja, nu är det tid att ta hand om sig själv. Och det känns så lyxigt och så härligt att få rå om sig själv mer än jag kunnat förut. En av de stora fördelarna med att vara mitt-i-livet, tycker jag.

  Nu har jag tömt min kamera helt på bilder. Så när jag får inspiration dyker det nog upp lite fler privata bilder här i min blogg. Lite roliga bilder, hoppas jag.

  Ha en bra helg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Merja!

  Vilket bra idé du gör mig! Så klart att jag skulle kunna visa resultatet med en bild på mig själv. Jag ska se om jag får till det. Om tonåringen här hemma har tid att ta en bild på mig.

  Det är ju inte farligt att testa, tänkte jag. Jag är nöjd så här långt. Det var riktigt roligt, lite spänning i vardagen. :)

  Ha en bra helg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Messan!

  Tack för ditt fina tips om hur jag kan göra om det börjar bli fläckigt när jag slutar smörja mig. Det var suveränt, för så långt har jag inte kommit i tankarna än.

  Ha en härlig helg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hej Anna-Karin
  Brun utan sol är "räddaren i nöden" så här på våren, (när värmen ev. kommer), och man vill gå med bara ben ;-)))

  Trevlig helg
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 10. Hej Susanne!

  Jag kan inte fatta att jag inte tagit mig tid förut för det här enkla sättet att "tjuvstarta" solbrännan!

  Jag tänker som du, så härligt att ha lite lagom bruna ben när jag slänger av mig tightsen och går barbent och barfota. Snart, snart hoppas jag att det blir så varmt att jag kan göra det.

  Trevlig helg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Hej igen
  Kan du fatta!!!! I dag kom den där dagen, som man skulle haft bruna ben. Strålande sol, hur varmt som helst, och jag hade byxor.
  Vilken värme ;-)

  Hoppas du haft det skönt också
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 12. Hej Susanne!

  Jag hade också värme och sol igår. Rena rama sommaren. :)

  Dessutom hade jag ju bruna ben. :))))

  Jag tror att kroppen nästan fick en chock av värmen, det känns så. Idag är det mycket svalare.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera