söndag 9 februari 2014

SVT sänder inte filmen "Godheten" före valet

SVT har beslutat att inte sända filmen "Godheten" av Stefan Jarl före valet. Filmen anses för känslig att visa enligt dem. Stefan Jarls film handlar enligt honom själv om ett samhälle med allt större ekonomiska klyftor, där det gemensamma säljs ut och de fattiga blir fattigare. Den är inte partipolitisk, säger han.

"Vad gäller Stefan Jarls film Godheten har vi en visningsrätt i tre år. Det är vår avsikt att sända filmen vid lämplig tidpunkt framöver. Filmen har inte haft någon tablåplats i SVT:s kanaler och har därför inte stoppats. Men den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val, då vi självfallet har särskilt skärpt uppmärksamhet på balansen och opartiskheten i vårt utbud.  Den här filmen är starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens, vilket gör att vi väljer att sända den vid senare tillfälle, säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT." (ETC).

Jag anser att vi som har rätt att rösta är vuxna och myndiga människor som är fullt kapabla att själva ta ställning till det vi ser i TV. Också före ett val.

Vill du bestämma själv vid vilken tidpunkt du ser filmen "Godheten" i stället för att SVT ska bestämma när du ser den, så se den HÄR

Det pågår också just nu en namninsamling för att filmen "Godheten" ska visas före valet.

6 kommentarer:

 1. Det förvånar mig inte alls att SVT inte vill störa det ”sovande
  folket”. SVT är helt bunden vid den nuvarande politiken; men
  licens fodrar de av alla. Även för en liten mobiltelefon;(
  Min gamle kristallmotagare…..? Allt gott till dig Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Jeg kommer meg ca.23 min. inn i dokumentaren. Med info´n om verdiavkastningens lykke og fromme som framtidens pensjoner er kastet ut i, så slutter dokumentaren/stenges ned. Er det bare disse 23 min. som filmen består av? Filmens lengde sies jo og være over en time lang... har du noen kommentar til dette?

  M.v.h. Ragnhild, Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ragnhild! Jag såg hela filmen för två dagar sedan genom den här länken. Kanske att du kan testa en gång till? Ibland fungerar det med Internet, ibland inte. Jag önskar att du lyckas se den. En klart sevärd och viktig film, anser jag.

   Allt gott!

   Radera
  2. Tusen takk for tilbakemelding. Skal prøve igjen! Og takk for siden din. Du er unik i din åpenhet - og ærlighet; En stor inspirasjon for også meg.

   Allt godt, og en klem til deg :)

   Hilsen fra Norge og Ragnhild

   Radera
  3. Tack själv, Ragnhild, för de vänliga orden du skriver till mig. :)

   Varmt välkommen att kika in här i min blogg när helst du har lust!

   Allt gott och kram!

   Radera