söndag 26 oktober 2014

Skrivklådan 4 år och Omfamna livet

Det här är mitt nya förslag till framsida för boken Omfamna livet. Bilden har jag tagit med mobilkamera på datorskärmen. Så färgerna är inte alls rättvisande. Bakgrunden är mycket ljusare i verkligheten än det ser ut här på bilden.

Fredag den 24 oktober 2014 var det fyra år sedan jag startade eget som frilansskribent med Skrivklådan. Det var en rivstart där jag hade alldeles lagom mycket jobb för den arbetsförmåga som jag har idag.

Åren har rullat på. Jag hade precis blivit varm i kläderna som min egen chef. Klarade redovisningsprogram och rutiner bra. För att mötas av en ny utmaning; jobben trillade inte längre in av sig själva. Förändringar i arbetssättet hos de jag jobbade för. Där utvecklingen gjort att man hellre själv producerade texter och uppdaterade material än köpte det av någon annan utifrån som mig.

Vad skulle jag nu göra med Skrivklådan? Det har jag funderat över framförallt det senaste året. Jag hade planer på att slå igen den.

Idag kan jag se tre nya möjligheter för Skrivklådan. Än har jag inget resultat av det. Fast jag jobbar på det. En av dem är att ge ut egna böcker som passar utmärkt för Skrivklådans arbetsområde.

Jag har också lagt ut texter till försäljning i det nystartade Content Central. En affärsidé som bygger på att man själv sätter priset på sina texter fast marknadsföringen av dem sker genom Content Central. Liknande affärsidé finns när det gäller bilder. Det är en möjlighet för alla oss som jobbar som frilans med texter. Och just vår yrkesgrupp växer för varje dag i takt med hur media förändras och de personalnedskärningar som sker där.

Grattis till mig själv som klarat att hålla liv i Skrivklådan i fyra år! Det känner jag mig stolt över.

Jag har lärt mig så mycket nytt under de här fyra åren som jag aldrig skulle gjort annars.

Nu ser jag fram mot ett spännande femte år för Skrivklådan och mig.


Provboken "Omfamna livet" - första förslaget till framsida..
#bloggswe


10 kommentarer:

 1. Grattis! säger jag också till dig som är så kreativ och duktig. Önskar dig lycka till i fortsättningen

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
 2. Håller med. Du vet att jag vill läsa allt av dig, Väntar på din debutbok. Kram C

  SvaraRadera
 3. Jaa grattis Anna-Karin.
  Du är så kreativ, och har ett mycket tilltalande ordflöde.

  Det nya förslaget som omslag till boken, tycker jag väldigt mycket om...det ser så mjukt, och livsvarmt ut.

  Kramen Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Eva! :)

   Jag tycker att du skriver så vackert och att din blogg är en ren skönhetsupplevelse att vandra runt i.

   Jag får se hur det blir med omslaget. Jag litar till min magkänsla. :)

   Kram

   Radera
 4. ”Omfamna Anna-Karin Mattsson” tyckte jag där stod på nya
  omslaget. Ordet Livet försvinner i håret.
  Den första omslagsbilden med stenarna som symboler för
  hur livsupplevelserna liksom staplas med tiden är bättre,
  den nya säger Omfamna Mimmi….tycker gnällige Kalle
  Men du gör som du vill och visst omfamnar jag dig gärna ;)


  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här bilden ger inte alls rättvisa åt hur det ser ut på riktigt. Jag har inte bestämt mig för framsidan än. Har olika tankar och idéer kring det. Det är roligt att testa. :)

   Jag känner att du får en bra känsla kring stenarna som symboler på bilden. Fast hur många som ser boken kommer att kunna få det, undrar jag? Jag gillar själv bilden med stenarna. Känner att den kan man diskutera kring. Hur man tänker kring den. :)

   Kram

   Radera
 5. Ditt nya bokomslag är bara så passande bra *wow* Gillar ljuset och allt i bilden som den är nu. Låter intressant med det du har startat upp. Lycka till med dina projekt/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Spanaren! :)

   Jag gillar själv bilden mycket. Valde den på ren magkänsla. Hade aldrig tänkt ha mig själv på framsidan. Fast så som bilden är nu funkar det för mig. Jag jobbar på i den takt jag orkar med. Långsamt går det framåt i alla fall. :)

   Kram

   Radera