söndag 17 januari 2021

Sådana där dagar

 

Hela våren väntar där, i en syrenknopp.

Sådana där dagar när det tar halva dagen att komma igång, en sådan där dag har jag idag. Jag har tränat en del de senaste dagarna, så det är ok att min kropp känns seg. Vila och stretch behöver jag då ju. Men i mitt huvud är det allt annat än vila. Tankarna snurrar kring allt som hänt i världen och min familj senaste året. Enda sättet att stoppa dem är att meditera eller hålla mig sysselsatt. Så det gör jag.

Nu är julen utslängd och utstädad ur huset. Det känns skönt, för när den är över så öppnar sig ett fönster på glänt mot våren. Även om det är mer vintrigt än någonsin därute just nu, med frost och snö och isiga gator. Men det där fönstret som talar till mig om vår, det är där. Om det bara kommer sol så kanske jag redan om fyra veckor tar den första fikan i det inglasade uterummet. Än har jag inte hört talgoxen drilla, men det kan ju hända när som helst nu när halva januari har passerat.

Tiden går trots allt framåt. Det är en himla tur, även om allt som passerat finns sparat därinne i min kropp och själ. Det som har passerat har passerat. Nya dörrar ska öppnas och öppna sig. Av mig, av andra och av livet självt.

This too shall pass ... precis så är det.

Och det känns så trösterikt när det, än en gång, känns som att jag faller ihop i en hög av allt som varit och hur det fortfarande är. Denna längtan efter att kunna leva som människa igen. Känna mig fri att göra det jag får energi och glädje av. Möten med dem jag älskar så mycket.

Jag tittar en del på TV. Bl a ser jag "Helt lyriskt", på SVTplay. Det är artister som tonsätter dikter av olika poeter. Intressant och lärorikt. Sen tittar jag på Modern Family på Netflix som får mig att skratta. Tolv säsonger finns det så räcker ända till sommaren tror jag. Jag tittar på Friday Night Dinner på SVTplay. Sen har jag ont i magen av allt skrattet. Ett sånt där skönt ont, jämfört med annat ont i livet.


2 kommentarer:

 1. Väldigt förståndigt av dig. Jag känner liknande och använder mig av både avslappning, andningsövningar och lite annat. Det som händer i hela världen påverkar automatiskt. Sen att hela världen lider av pandemi gör inte saken bättre

  Vad skönt att ha ett inglasat uterum. Jag längtar själv till vår och sommar och det är inte vanligt. Är ju höst och vinterperson men i och med läget så är det lättare om det är varmt.

  Tack för TV tipsen. Det är viktigt att man försöker se nåt uppiggande när man inte mår bra.

  Så fint och bra skrivet av dig. Du förmedlar allt så snyggt så man kan leva sig in i texten.

  Sköt om dig och ha en fin onsdag
  kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Tack Malin för dina rader till mig. Nu är det riktig vinter. Den kom till slut ändå. Vi har haft -17 grader som mest här hos mig. Förut var det så halt, men nu har vi härliga vintervägar att gå på. Det är frisk och klar luft.

  Ha det så bra och kram! /Anna-Karin

  SvaraRadera