tisdag 6 maj 2014

Reinfeldt och ministrar sjukanmäler sig inte och får ut full lön

Hur ska Reinfeldt & Co förklara detta? Jag blir topptunnor RASANDE när jag nu på morgonen i Dagens Nyheter läser om hur regeringsmedlemmar behåller hela sin lön när de är sjuka. Medan vi andra, vi "vanliga" medborgare, utförsäkras, man sänker vår sjukersättning så att den knappt går att leva på när vi blir sjuka. Vi får leva under hotet att inte kunna behålla våra hem när vi blir sjuka. Vi pressas sönder och hånas och misstänkliggörs och jagas ibland in i döden när vi är sjuka. Vissa orkar inte utan tar sina liv. Jag har själv haft självmordstankar under pressen jag varit utsatt för som långtidssjukskriven.

Reinfeldt som anser att vi ska söka hjälp hos anhöriga och vänner när vi blir sjuka i stället för att få ersättning från den försäkring vi själva betalt in till.


Det är skillnad på ord och handling från Reinfeldt, kan man tydligt se här. Jag anser att en statsminister och också ministrar har en skyldighet att vara en förebild för folket. Förtroendet för Reinfeldt & Co kollapsar allt mer. 

Jag ska ärligt säga att jag är mycket glad om det sovande folket vaknar till och ser vilka krafter som styr Sverige idag. Att vi ser att vi kan göra något åt det genom att rösta för en annan solidarisk och medmänslig politik. Istället för den inhumana politik som härjat vilt i Sverige de senaste åtta åren.

Statsministerns och andra ministrars olagliga sätt att vara sjuka med hel lön är huvudnyhet i Dagens Nyheter idag. Ett steg närmre en brakförlust för Alliansen till hösten, önskar jag av hela mitt hjärta. Må människor i Sverige vakna och upptäcka vilka som styr och ställer i Sverige sedan åtta år tillbaka. Må de drabbade av den stulna trygghetsförsäkringen orka rösta när det är dags att göra det. Må de ha den kraften kvar att välja bort det system som skadat och fått så många att lida.

"Lagen kräver att statsråd ska få löneavdrag när de är sjuka och missar sina uppdrag. Ändå har Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Birgitta Ohlsson och 14 andra ministrar varit borta från jobbet, utan att sjukanmäla sig. Så har de undvikit karensdagar och löneavdrag, och fått tusentals kronor för mycket i lön. Inte en enda har anmält sjukdag sedan 2010. Men DN:s granskning av protokoll och inlägg på sociala medier vittnar om sjukfrånvaron." 


(Dagens Nyheter, 2014-05-06)


Lästips:

"Statsråden behåller lönen trots att de är sjuka" (Aftonbladet)

"Sjuka ministrar slapp karensdag" (Svenska Dagbladet)

"Ministrar sjukanmäler sig inte trots frånvaro" (Sveriges Radio) 

"Eriksson öppnar för KU-granskning" (Dagens Nyheter) 

"Ministrarnas sjukdom visar privilegiesamhället" (Aftonbladet)

"Regeringen gör skillnad på folk och folk" (Dagens Arena)

"Följa reglerna vid sjukdom - inte för regeringens statsråd inte" (Martin Moberg)

"Det var inte folket utan regeringen som fuskade" (Kjell Rautio, LO-bloggen)
 


 #Blogg100 - Dag 68

8 kommentarer:

 1. tack för att du skriver om detta. kram

  SvaraRadera
 2. Är det ingen som förstår att Reinfeldt & Co, som föredömen,
  endast vill avlasta den stressade personalen på FK från arbete?
  Carolus.  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill kanske mer än så, Kalle. ;) :)

   Kram

   Radera
 3. Blir inte förvånad när det gäller dom men det är förjäkligt orättvist och snuskigt. Det är så sant som det är skrivet

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin. :)

   Det behövs att makten granskas. Pinsamt är bara förnamnet för hur jag tycker att Alliansen ska känna sig just nu. Så som de pressat andra sjuka människor. Jag läste att 77.000 svenskar blivit utförsäkrade sedan det inhumana systemet blev verklighet.

   Kram

   Radera