tisdag 16 mars 2021

Drömmar

Jag hade en underbar dröm i morse. Jag var utomhus. Det var sommar. Solen sken. Himlen var blå. Plötsligt sjönk solen ned och försvann. Allt blev mörkt. Jag kände mig så rädd. Vad händer? Sedan kände jag att någon bar mig i en varm famn. Jag kände mig så trygg. Lika plötsligt som solen försvunnit, kom den upp igen och allt blev ljust igen. Det var en härlig känsla att vakna i.

Jag har drömt så många mardrömmar i vinter. Vaknat i skräck och panik. Men den senaste tiden har mina drömmar ändrat karaktär. De är ljusa och ger en värme i hjärtat. Sen vaknar jag till verkligheten som senaste året mera känts som en mardröm. Kanske att drömmarna nu hjälper mig att fortsätta orka och hålla ut? Det känns så. 

Jag tror att det är viktigt att vi tillåter oss att drömma mycket nu. Vakna drömmar. Drömmar om när mardrömmen vi lever i är över. Vad vi ska göra då. Hjärnan tolkar det vi fantiserar om som att det är på riktigt har jag läst.

Jag drömmer om att resa till mina vuxna barn. Om att träffa vänner, gamla och nya. Sitta tillsammans nära varandra och äta och skratta och prata tillsammans. Att gå på stan i affärer och titta på kläder. Ta en fika inomhus bland många andra människor och lyssna till allt sorlet som jag tycker om att göra. Gå på teater, konserter och bio. Bland annat.

Jag drömmer om våren och blommorna och sommaren och värmen och grönskan. Snart, snart är vi där. Ett par veckor bort bara. Inte ge upp nu när jag orkat så här långt. Fast att det känns väldigt tungt vissa dagar. Inte ge upp ... Fortsätt, fortsätt ... En dag är min dröm det liv jag lever. Håll ut.

Vad drömmer du om just nu?

2 kommentarer:

 1. Vilken dröm du hade som slutade i dur. Du förmedlade den så bra. Jag har själv ofta märkliga drömmar men nu var det ett tag sen jag vaknade och kom ihåg nåt jag drömt om

  Vad skönt att dina drömmar gått från mardrömmar till skönare drömmar. Jag kan själv vakna svettig efter såna och nu då läget är så spänt så blir man påverkad. Det är som du säger viktigt att vi även har våra verklighetsdrömmar kvar för annars blir allt mörkt i livet. Jag har själv haft mörka tankar men har fått stoppa dom i tid. Avslappning, promenader mm löser upp många knutar

  Ja du tänk att det vi tog för givet förut är nåt att drömma om nu. Hur allt kan vända. Jag längtar också efter att få träffa familj och vänner.

  Bra slutstycke som peppar att stå ut. Det kommer en ljusning.

  Ha en skön tisdag
  kram från Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin för det du delar med dig av. Usch, inatt hade jag en hemsk mardröm igen. Inget man kan påverka. Men som du skriver tar det ofta lite tid innan man är i balans igen efter en skräckdröm.

   Jag tog en lång promenad på förmiddagen och det är så underbart med vårljuset därute nu när solen visar sig! Som vi behöver det nu, mer än kanske någonsin förut i våra liv. Håll ut! :)

   Stor kram/Anna-Karin

   Radera